BIOGRAFIE Robert Cazanciuc, numit in functia de ministru al Justitiei
Data publicarii: 15-04-2013 | Politica
Robert Marius Cazanciuc s-a nascut pe 26 noiembrie 1971, la Ploiesti, judetul Prahova.
A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, apoi Institutul National al Magistraturii (1996). In 2009 a absolvit Masterul de Securitate judiciara al Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. A participat la cursuri de formare si vizite de studiu in Franta, Germania si Statele Unite ale Americii.
Cazanciuc a fost procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria SAI, responsabil cu supravegherea urmaririi penale (1995 - 1998).
In 1998 s-a transferat la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie unde a fost, timp de doi ani, procuror in cadrul Biroului pentru relatia cu mass-media, iar in perioada 2000 - 2001 a ocupat functia de purtator de cuvant al Parchetului General.
A fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de control al primului-ministru (2001 - 2004).
In 2005 a fost director general adjunct la Administratia Nationala a Penitenciarelor, apoi, pana in 2008, a fost procuror sef al Biroului pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
La data de 21 mai 2012, a fost numit secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, functie pe care a mai detinut-o si in perioada 15 aprilie 2009 - 15 aprilie 2012.
Robert Cazanciuc a predat Comunicare si relatii publice la Scoala Nationala de Grefieri si la Institutul National al Magistraturii (2007 - 2009), in 2007 fiind responsabil pentru formarea purtatorilor de cuvant magistrati in relatiile cu mass-media.
A semnat lucrarile "Republicarea actelor normative concomitent cu actul de modificare sau completare" - Revista de Drept Public nr. 2/2005 si "Colecta Publica" - Revista Pro Lege nr. 3/2005 si este coautor al lucrarilor "General si particular in formarea purtatorului de cuvant magistrat" (2007), "Relatii publice si comunicare - Ghid practic pentru grefieri" (2008).
De-a lungul carierei sale, a organizat "Conferinta procurorilor generali europeni" (Bucuresti, mai 2001), a coordonat conferinta "Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene - Informare si comunicare - Forme de prevenire a fraudei" (octombrie 2003).
De asemenea, a coordonat grupul de lucru ce a elaborat, impreuna cu Asociatia romana de comunicatii audiovizuale, Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism Independent, "Proiectul legii privind asigurarea transparentei in acordarea fondurilor de publicitate" (octombrie 2004), a coordonat echipa de organizare a conferintei internationale "Specificul reformei penitenciare in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana", PHARE 2003 (Bucuresti, mai 2005). A fost membru al echipei de lucru pentru elaborarea si implementarea proiectului "Strategia de comunicare si relatii publice a sistemului judiciar" (februarie 2007) si a coordonat Comitetul de organizare al celui de-al treilea Summit Mondial al Procurorilor Generali (februarie 2008 - martie 2009).
Robert Cazanciuc este casatorit si are doi copii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani