Cat costa un credit de la institutiile financiare nebancare
Data publicarii: 12-04-2013 | Finante-Banci
In conditiile inaspririi standardelor de creditare, numarul romanilor care pot obtine imprumuturi de la banci a scazut considerabil in ultimii ani. Totodata, sansele de a accesa un nou imprumut sunt minime in cazul celor care figureaza ca rai platnici in baza de date a Biroului de Credit.
O varianta de finantare pentru acestia, foarte costisitoare de altfel, o constituie imprumuturile de la institutiile financiare nebancare, care sunt mai putin restrictive atunci cand vine vorba de creditare.
Venitul acceptat este de cel putin 450 lei, fiind luate in considerare mai multe surse, respectiv venituri din salarii, drepturi de autor, chirii, dividende, pensii, diurna, rente viagere etc. Documentatia solicitata este minima: act de identitate, adeverinta de venit, fisa fiscala pe anul precedent (pentru salariati), ultimul talon de pensie in original, cerere de credit, acord preluare date cu caracter personal, factura la utilitati.
In ceea ce priveste costurile, acestea sunt considerabil mai mari decat cele percepute de banci. Astfel, dobanzile aferente imprumuturilor sar, in unele cazuri, de 70%, in timp ce dobanzile penalizatoare aplicate la suma scadenta, neachitata, depasesc 30%.
Portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat oferta de credite de consum din portofoliul institutiilor financiare nebancare si va prezinta cinci astfel de imprumuturi plus costurile aferente.
Persoanele care acceseaza creditul de consum BRD Finance pot obtine pana la 30.000 lei, pe o perioada de maximum 5 ani. Dobanda perceputa de institutie incepe de la 7%, iar avansul solicitat este 0%. Pentru un imprumut de 3.000,01 lei pe 12 luni, rambursat prin "Credit Super Util", DAE este 19,67%, rata lunara 275,14 lei, costul total al creditului fiind de 3.301,68 lei.
Accesand creditul de nevoi personale de la TBI Credit, poti obtine cel mult 5.000 euro, pe o perioada de maximum 5 ani. Spre exemplu, pentru un credit in valoare de 10.000 lei, pe o durata de 6 luni, comisionul de analiza a dosarului este de 641,75 lei, rata lunara este 1.789,18 lei, DAE este 24,78%, valoarea totala platibila a imprumutului fiind de 10.735,06 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani