Nu e pace intre brokeri
Data publicarii: 30-10-2006Brokerii cer cotizatii egale
Totodata, firma de brokeraj precizeaza ca Asociatia Brokerilor nu respecta principiul egalitatii intre membri, pentru ca acestia dispun de un singur vot fiecare, dar nivelul cotizatiilor difera in functie de volumul activitatii. "Egalitatea intre membri presupune in acelasi timp egalitatea in drepturi cat si egalitatea in obligatii.
Este inadmisibil ca fiecare membru sa aiba dreptul egal la un un vot indiferent de activitatea desfasurata pe piata de capital, iar membrii care au activitate pe piata de capital sa fie obligati sa cotizeze incomparabil mai mult decat cei care nu au activitate mai deloc pe piata", a declarat Cristina Nicolescu, director general adjunct al HTI Valori Mobiliare. Aceasta a mai mentionat intr-un comunicat ca la drepturi egale intre membrii Asociatiei trebuie sa corespunda cotizatii egale.
SSIF Broker, prima societate care si-a anuntat intentia de a parasi Asociatia Brokerilor, are aceleasi obiectii la adresa Asociatiei. "O societate cu o cifra de afaceri mare trebuie sa plateasca un comision de sute de mii de euro, in timp ce societatile care nu au tranzactii platesc mai putin de 10.000 de euro.
Si, mai mult decat atat, in schimbul acestei cotizatii nu primim nicio facilitate din partea Asociatiei Brokerilor", a declarat Petru Prunea, presedintele Consiliului de Administratie al singurei societati de brokeraj listate la Bursa. Conform acestuia, la cifra de afaceri de anul trecut, in valoare de 8,98 milioane de lei, cotizatia anuala a fost de 600 de milioane de lei. Asociatia Brokerilor opreste, anual, o cotizatie calculata in functie de cifra de afaceri a fiecarui membru.
Dan Paul - acuzat ca nu se ocupa de interesele brokerilor
Cele doua societati au apreciat ca Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, lanseaza atacuri catre diversi membri ai organizatiei, in loc sa-i reprezinte si sa se ocupe de interesul general al comunitatii brokerilor. HTI Valori Mobiliare si SSIF Broker considera neadecvate atacurile presedintelui Asociatiei Brokerilor.
"Asociatia Brokerilor a fost intotdeauna preocupata de promovarea in randul comunitatii a unei conduite oneste, a profesionalismului si respectului fata de ceilalti membri si fata de investitori", a declarat Dan Paul, presedintele Asociatiei.
La sfarsitul anului trecut, societatea de servicii de investitii financiare ocupa locul sase in topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu o cota de piata de 4,22%, in timp ce SSIF HTI Valori Mobiliare se plasa pe locul 15, cu un procent de 2,24% piata. In primele noua luni ale acestui an, SSIF Broker a inregistrat tranzactii in valoare de 686,43 milioane de lei, plasandu-se tot pe locul sase, in timp ce HTI Valori Mobiliare a ajuns pe locul 22, la un rulaj total de 191,77 milioane de lei.
Pe primul loc in top s-au plasat ING Securities, cu tranzactii in valoare de 1,37 miliarde de lei, urmata de SSIF Intercapital Invest, care a efectuat tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti, in valoare de 1,35 miliarde de lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani