Cine sunt castigatorii concursului Innovact Campus Awards 2013 ?
Data publicarii: 04-04-2013 | Diverse
Proiectul de inovare sociala « Influents » a castigat premiul intai al celei de a 11-a editii a concursului european Innovact Campus Awards. Acest proiect, prezentat de catre studenti de la Ecole de design Nantes Atlantique din Franta, vizeaza dezvoltarea democratiei locale. Pe podium se mai afla un alt proiect francez, care propune o expertiza in domeniul chimiei « verzi » si unul italian, care a construit o platforma pentru conceperea protezelor personalizate. Premiul coup de cœur al Tinerei Camere Economice Franceze (JCEF) a fost atribuit unui proiect care trateaza industrializarea « yield management » -ului.
In cadrul celei de a 17-a editii a Forumului european al start-up-ului inovant - Innovact, care a avut loc la sfarsitul lunii martie la Reims (Franta), membrii juriului i-au intalnit pe cei 40 finalisti selectionati printre cele o suta de proiecte inovante provenind din toata Europa. Cei trei laureati ai Innovact Campus Awards 2013 vor beneficia de visibilitate la nivel european, de consiliere din partea expertilor si de premii cu valoare cuprinsa intre 1500 si 3000 de euro.
Proiectele inovante care au fost remarcate pentru creativitatea si curajul lor de catre juriul format din manageri, jurnalisti, oameni de stiinta, sunt :
INFLUENTS - Premiul I (5000 euro) - prezentat de catre Bastien Kerspern, de la Ecole de design Nantes Atlantique (Franta). Prin intermediul unei platforme online ce este in acelasi timp retea sociala, joc de rol si promotor de coaching, Influents ofera posibilitatea de a dezvolta influenta cetateneasca individuala, altfel spus impactul pozitiv al propriilor actiuni asupra democratiei locale. Luand parte la evenimentele propuse de catre institutii publice, asociatii sau intreprinderi, utilizatorii site-ului Influents isi fac cunoscuta opinia si ideile datorita unei experiente ludice. Este de asemenea ocazia pentru partenerii locali de a-si promova evenimentele pe care le organizeaza pentru a atrage un nou public, mai ales pe tineri. « Suntem acum intr-o perioada de schimbari, cand oamenii doresc sa se implice mai mult, in cadrul unei democratii deschise. In ziua de astazi totul trebuie reinventat si cred ca start-up-urile pot ajuta institutiile si oamenii sa construiasca o lume mai buna. » a spus Bastien dupa decernarea premiilor.
SURFACT'GREEN® - Premiul al II-lea (1500 euro) - prezentat de catre Sophie Colombel, de la Ecole Nationale Superieure de Chimie de Rennes (Franta). Surfact'Green® propune o expertiza in chimie « verde » pentru producerea unor tensioactivi eco-compatibili si biodegradabili, derivati din biomasa, dar si o expertiza in fizica-chimie si in formularea de tensioactivi. Sectoarele de aplicare a tensioactivilor Surfact'Green® sunt foarte largi : cosmetica, agrochimie, industria detergentilor si cea rutiera, agroalimentara, sanatate.
AUGMENTED INTERACTION FOR SOCKET VIRTUAL DESIGN - Premiul al III-lea (1500 euros) - prezentat de catre Andrea Vitali, de la Universitatea din Bergamo (Italia). Proiectul vizeaza dezvoltarea unei platforme inovante care concepe proteze ale membrelor inferioare pentru persoanele care au fost amputate. Produsul utilizeaza o aplicatie pe ordinator numita « Socket Modelling Assistant », gandita special pentru conceperea/modelizarea articulatiilor - elementul cel mai dificil de realizat la o proteza si care trbeuie sa corespunda in mod perfect morfologiei pacientului.
Tanara Camera Economica Franceza (JCEF) a accordat un Premiu Coup de cœur proiectului PriceMatch, presentat de catre Khalid El Guitti, de la SciencesPo (Franta). PriceMatch vizeza industrializarea "yield management” -ului, cu ajutorul unei platforme web in intregime automatizata care calculeaza predictii de cerere si da clientilor recomandari de pret. Aceasta solutie este vanduta in Saas si foarte usor adaptabila in sectoare diferite de activitate.
Concursul Innovact Campus Awards este deschis tuturor studentilor si tinerilor cercetatori europeni, in cadrul studiilor sau in afarqa acestora. Aceasta competitie anuala ofera initiatorilor de proiecte inovante oportunitatea de a adopta un demers antreprenorial si de a-si supune ideile unui juriu, dar si de a le prezenta in fata colegilor, profesionistilor care acompaniaza start-up-uri si a publicului larg.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani