Romanii cheltuie in medie 10 euro pentru accesorizarea smartphone-ului
Data publicarii: 01-04-2013 | IT&C
Romanii cheltuie, in medie, 5 euro pentru accesorizarea telefoanelor mobile din gama entry si 10 euro pentru smartphone-uri, potrivit estimarilor EuroGsm, cel mai mare retailer al operatorului de telefonie mobila Orange Romania. Cele mai cumparate accesorii sunt cele pentru protectia telefonului, precum husele de silicon sau foliile pentru ecran, dar si cardurile de memorie microSD sau hands-free-urile.
"Bugetul de achizitie pentru accesorii depinde in foarte mare masura de ce dispozitiv utilizeaza fiecare. Cei care folosesc telefoane din gama entry level se orienteaza in special catre hands-free-uri, fie cu fir, fie prin tehnologia bluetooth, care le asigura o anumita libertate in utilizarea dispozitivului. Posesorii de smartphone sunt mult mai atenti cu terminalele lor, astfel incat opteaza pentru accesorii de protectie a telefonului, precum husele de silicon, cele create special pentru un anumit model sau foliile de protectie pentru ecranul tactil”, a explicat Zoltan Halmai, directorul comercial al EuroGsm.
Potrivit acestuia, principalele criterii pentru achizitia de accesorii sunt compatibilitatea cu dispozitivul mobil, modul de intrebuintare al dispozitivului si bugetul clientului.
Ce accesorii nu trebuie sa lipseasca utilizatorilor de smarthpone-uri si tablete
Pentru utilizatorii de smartphone si tablete, cele mai utile si mai cautate accesorii sunt powerbank-urile sau acumulatorii suplimentari si tastaturile externe. "Astfel de accesorii asigura o autonomie mai mare dispozitivelor mobile, atat in ceea ce priveste durata de intrebuintare, cat si viteza de utilizare, iar posesorii de smartphone si tableta s-au convins de aceste aspecte”, a precizat Zoltan Halmai.
Printre cele mai scumpe accesorii comercializate in reteaua EuroGsm, al caror pret depaseste 1.000 de lei, se numara seturile auto sau castile bluetooth speciale, preferate in special de catre barbati.
Accesoriile cumparate de catre femei sunt in general cele fashion, criteriile de cumparare tinand mai mult de aspect, de culoare si de forma, dar si de brand. Compania comercializeaza o serie de accesorii fashion, incepand de la genti, huse colorate pentru laptop sau tableta, huse pentru telefoane care poarta numele unor branduri de fashion, precum Kenzo, Zadig et Voltaire sau Hugo Boss, pana la casti bluetooth sau memorii USB cu design special.
Accesoriile inedite castiga in popularitate
Alte accesorii din ce in ce mai cautate de catre utilizatorii de dispozitive mobile inteligente sunt husele dedicate pentru fitness si sporturi extreme, care asigura telefoanele mobile in timpul alergarii sau exercitiilor fizice, dar si manusile pentru touchscreen, care permit utilizarea dispozitivelor si pe timpul iernii, la temperaturi scazute.
"Printre cele mai inedite accesorii comercializate pe plan local se numara ceasurile cu bluetooth, care se conecteaza la smartphone-uri si tablete si trimit notificari in functie de activitatile dispozitivului, caciulile cu casti incorporate sau husele cu incarcare solara”, a completat Zoltan Halmai.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii