Patrahau: Firmele mici n-au capital, dar sunt competitive
Data publicarii: 27-10-2006
Patrahau a felicitat restaurantele care concureaza cu Mc Donald's, angrosistii de materiale de constructii care au cifra de afaceri mai mare decat Praktiker sau Bricostore si supermarketurile autohtone care concureaza lanturile internationale.
"Nu imi este frica ca s-ar putea sa pierd, prin aceste declaratii, niste clienti mari, pentru ca oricum acestia nu ne raspund la telefoane", a spus Patrahau, cu ocazia Topului National al Firmelor Private din Romania. El a mai afirmat ca IMM-urile romanesti sunt cea mai buna dovada a eficientei Bancii Transilvania.
Banca Transilvania a fost infiintata acum 12 ani si are in prezent 316 de unitati si aproximativ 4.200 de angajati.
Institutia financiara cu sediul in Cluj-Napoca a fost prima banca romaneasca cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997. Ea este a cincea banca din Romania, cu o cota de piata de 4,34% si active in valoare de 6,25 miliarde lei (1,75 miliarde euro) la jumatatea anului, potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei.
La Topul Firmelor Private din Romania, organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si intocmit pe baza profitului pe anul 2005 al firmelor nominalizate, asa cum reiese acesta din datele Ministerului Finantelor Publice (MFP), la categoria "intreprinderi mari", pe primul loc s-a situat Petrom SA, urmata de Orange Romania si de Mobifon SA.
La categoria "intreprinderi mijlocii", pe primul loc s-a situat Procter & Gamble, urmata de Romenergo SA si Linde Gaz Romania.
Jaguar Development s-a clasat pe primul loc la categoria "intreprinderi mici", urmata de Lotrom si de M & B Farm SRL.
Podiumul sectiunii "microintreprinderi" a fost alcatuit din Sirius International SRL, Tet SRL si Delta Intensiv Trade SRL.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii