Vodafone si TomTom vor lansa un sistem de ghidaj in trafic
Data publicarii: 27-10-2006Telefoanele mobile transmit continuu semnale catre cea mai apropiata statie de telefonie mobila, ceea ce permite furnizorului de retea sa stabileasca localizarea aproximativa a telefonului. Compania Tom Tom va folosi informatiile de localizare, pentru a afla daca drumul este blocat, daca si cu cat va fi intarziata calatoria si daca exista drumuri alternative care pot fi folosite.
In Olanda, fiecare om are cel putin un telefon mobil, ceea ce inseamna o arie de acoperire de 100%, fapt care permite buna functionare a unui astfel de serviciu.
Compania Tom Tom a anuntat ca acest serviciu furnizeaza informatii mai rapid, mai clar si mai detaliat, decat solutiile care exista momentan. "Acest sistem furnizeaza mai rapid un tablou mai detaliat si mai exact despre timpii de calatorie, decat alte solutii existente", au anuntat reprezentantii companiei TomTom.
Spre deosebire de sistemele care exista deja, cele ale companiei TomTom vor asigura supravegherea intregii retele de drumuri.
Directorul executiv al companiei TomTom, Harold Goddijn, a declarat ca acest sistem reprezinta un element revolutionar al industriei. "Asteptam cu nerabdare semnarea de acorduri, in continuare, si cu ceilalti furnizori de servicii de telefonie mobila din Europa si din Statele Unite ale Americii", a mai adaugat Goddijn.
TomTom vinde mai mult de jumatate din dispozitivele de navigare pentru automobile in Europa. In al treilea trimestru al anului 2006, compania a vandut 1,2 milioane de dispozitive de detectare a localizarii.
Companiile au anuntat ca este, totusi, posibil, ca unul dintre efectele acestui sistem sa fie degajarea traficului de pe autostrazi, prin aglomerarea drumurilor provinciale. Organizatia municipalitatilor olandeze, VNG, a anuntat ca drumurile din orasele mici si din sate sunt deja foarte aglomerate din cauza serviciilor de urmarire trafic, fapt care reprezinta un motiv de ingrijorare.
"Nu dorim ca traficul greu sa fie dirijat inspre drumuri care nu au fost construite, ca sa poata fi folosite in acest scop", a declarat purtatoarea de cuvant VNG, Chantal van Dijksaid, care a mai precizat faptul ca desfasurarea unui trafic mai intens pe drumurile mici poate avea un impact grav asupra sigurantei.
Biciclistii, care reprezinta o majoritate a populatiei in Olanda, unde bicicleta este unul dintre mijloacele de transport cele mai populare, unul din cinci olandezi folosind bicicleta, au anuntat ca soselele locale vor deveni mult mai periculoase, daca soferilor le sunt oferite scurtaturi pentru evitarea autostrazilor aglomerate. Purtatoarea de cuvant a sindicatului biciclistilor din Olanda, ENFB, Arien deJong, a declarat ca dirijarea soferilor inspre drumurile secundare reprezinta un pericol pentru biciclisti si pentru pietoni.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani