In Europa se fura zilnic marfa de 44 milioane de euro
Data publicarii: 27-10-2006La nivel european, statisticile din sectorul de retail indica ca 1,84 % din totalul vanzarilor se transforma in pierderi. In bani, acest procentaj inseamna 24,7 miliarde de euro pierderi totale, inregistrate pe parcursul anului trecut, la realizarea inventarului, valoare similara cu produsul intern brut al statului Luxemburg. Potrivit unei statistici realizata de Centrul European de Studii in Retail, retailul pierde, zilnic, aproximativ 66 de milioane de euro. Din acestia, 66% provin din furturile interne si externe. In urma unui calcul simplu, reiese ca furturile interne si externe prejudiciaza sistemul de retail cu aproximativ 44 de milioane de euro/zi (16 miliarde pe an).
Simona Dinca, manging director in cadrul companiei UTI este de parere ca piederile la inventar devin o amenintare tot mai serioasa la adresa profitabilitatii din retail. Suma finala este rezultatul pierderilor inregistrate in cadrul tuturor proceselor care intervin de la procurarea marfii si pana la vanzarea de la raft. Astfel, comandarea si procurarea marfii, distributia, transportul, magazinul, retururile si chiar punctele de vanzare sunt tot atatea instrumente care converg catre sumele colosale catalogate drept pierderi la inventar.
Desi pe plan extern exista statistici in acest sens, in tara noastra, subiectul este unul tabu, companiile din sector refuzand sa vorbeasca despre aceasta problema. Potrivit unor surse din domeniul de retail, pierderile la inventar tin de bucataria fiecarei companii in parte. Cauzele pierderilor la inventar sunt multiple. Ele pot fi ori de natura externa, ori cauzate de greselile de sistem. In plus, o pondere importanta, in atingerea cifrei totale de pierderi, o au si furturile interne, dar si frauda inter-company.
Citeste tot articolul in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani