Cum iti poti majora dobanda la depozite bancare?
Data publicarii: 26-03-2013 | Finante-Banci
Cine nu isi doreste o dobanda mai mare la depozite pentru banii economisiti? Majoritatea bancilor locale ofera deponentilor solutii pentru a primi o dobanda mai mare decat cea standard.
In ultimii ani, odata cu adoptarea pe scara a larga a internetului de catre romani, si cu dezvoltarea sistemelor informatice ale bancilor, a aparut si posibilitatea de a ne constitui singuri depozite bancare in lei sau valuta, prin internet banking.
Fiecare banca locala ofera clientilor proprii posibilitatea de a vizualiza si efectua tranzactii, de acasa, prin internet. Pe langa aceste servicii, mai nou putem chiar deschide conturi noi in lei sau valuta, conturi de economii, sau solicita emiterea unui card, si totul fara sa ne deplasam la banca.
Prin oferirea acestor servicii, clientii economisesc timp pretios, iar bancile isi reduc costurile cu angajatii sau cu numarul de agentii bancare. Daca pana in 2008 bancile deschideau in frenezie noi unitati bancare, in ultimii 4 ani, si pe fondul crizei economice si financiare, dar si datorita noilor technologii, numarul acestora scade acum cu cateva sute in fiecare an.
Dobanda mai mare la depozitele deschise online
Pentru a incuraja clientii sa isi deschida depozite bancare prin internet banking, bancile au venit cu un stimulent, o dobanda mai mare decat cea oferita la depozitele constituite in agentiile bancare. Astfel, daca vrei sa primesti o dobanda mai mare, nu intra in agentiile bancare.
Bonusul de dobanda poate ajunge si la 1 procent la lei, peste oferta bancii de la ghiseu, in cazul bancii Credit Europe Bank. Majoritatea bancilor care ofera aceasta facilitate, platesc in plus 0.25% fata de oferta standard, pentru economiile in lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii