20 martie - Ziua Internationala a Fericirii
Data publicarii: 20-03-2013 | Lifestyle
Adunarea generala a ONU a proclamat pentru data de 20 martie - Ziua Internationala a Fericirii -, prin rezolutia 66/281 din 12 iulie 2012. Anul acesta este marcata pentru prima data.
''Cautarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiintei umane'', subliniaza Adunarea ONU in Rezolutia sa adoptata prin consens.
Documentul cere celor 193 de tari membre sa celebreze aceasta zi ''in maniera potrivita, in special prin activitati educative'' si sa abordeze politici publice care sa creasca bunastarea popoarelor.
Organizatia Natiunilor Unite invita, de asemenea, organizatiile internationale si regionale, precum si societatile civile, inclusiv organizatii non-guvernamentale si persoane fizice, sa marcheze Ziua Internationala a Fericirii prin diverse activitati publice de sensibilizare.
Ideea a fost lansata de micul regat budist himalaian Bhutan, care a adoptat in statisticile oficiale ''Fericirea Nationala Bruta!'', preferand-o termenului de Produs Intern Brut.
In calendarul ONU exista deja aproximativ 120 de zile internationale. Ziua dedicata ''fericirii mondiale'' coincide cu Ziua internationala a Francofoniei, sarbatorita anual in 20 martie prin diverse manifestari de promovare a limbii franceze.
Pe data de 20 martie este marcat ajunul echinoctiului de primavara (emisfera nordica), dar si Nowruz, Anul Nou la iranieni.
In mesajul sau secretarul general al ONU Ban Ki-moon subliniaza ca ''Marcarea pentru prima data a Zilei internationale a fericirii ne ofera oportunitatea de a consolida eforturile in promovarea unei dezvoltarii durabile, care sa includa si actiunile noastre de intrajutorare umana. Cand actiunile noastre sunt indreptate spre binele comun, ne imbogatim cu totii. Compasiunea aduce fericire si ne ajuta in modelarea viitorului pe care il dorim".
Cu prilejul primei marcari a Zilei Mondiale a Fericirii, ''Academic Impact'' in colaborare cu Misiunea Permanenta a Bhutan a Natiunilor Unite organizeaza, la sediul Organizatiei, in New York, o conferinta pe tema "Fericirea si bunastarea: esentiale pentru un viitor durabil".
Instituita oficial in 2010, ''Academic Impact'' este o initiativa a ONU ce reuneste institutiile de invatamant superior din tarile membre ale Natiunilor Unite. Evenimentul, deschis tuturor, este, de asemenea, transmis in direct pe site-ul Web webtv.un.org.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului