Zece criterii pentru alegerea locuintei perfecte
Data publicarii: 19-03-2013 | Imobiliare
Cifrele din presa arata ca sunt undeva intre 6000 si 8.000 de apartamente noi aflate la vanzare pe piata, alegerea locuintei celei mai potrivite ar putea arata precum Odiseea lui Ulise - doar ca aceasta cautare inseamna sa compari o sumedenie de caracteristici diferite care conteaza cu adevarat, in urmatorii 20-30 de ani. Dezvoltatorul rezidential Tagor recomanda zece asemenea criterii care ar trebui sa va ghideze in procesul de cumparare a locuintei mult-visate.
Atunci cand vine vorba de alegerea locuintei pentru urmatorii 20-30 de ani, nu exista "cel mai important lucru” de luat in considerare, ci cel mai bine este sa cumulati cat mai multe criterii posibil pentru a avea cea mai larga perspectiva.
- Accesibilitatea. Fie ca locatia este situata la cinci sau 50 de minutue de centru, la unul sau zece kilometri, unul dintre factorii cheie este reprezentat de rapiditatea cu care puteti ajunge la un drum principal din complexul rezidential respectiv. Indiferent de cat de intens este traficul, un drum principal asigura o viteza de deplasare mai mare decat drumurile secundare.
- Utilitatile, cu accent pe canalizare si sistemul de evacuare a apei pluviala. Acestea pot parea sa nu fie atat de importante, dar in doi-cinci ani, daca nu au fost proiectate si executate cum trebuie, vor afecta buna functionare a complexului resectiv.
- Soliditatea constructiei vizate. Romania este o tara un un grad mare de seismicitate, in special in sud-est, asa ca este preferabil ca planurile de mutare sa includa numai cladiri construite astfel incat sa respecte standardele de seismicitate.
- Calitatea constructiei: verificati structura de beton, stalpii si grinzile, soliditatea fundatiei, intrebati daca peretii sunt autoportanti, solicitati informatii despre contractor si constructor, intrebati de buletinele de calitate si alegeti numai acele cladiri care dispun de dovezi clare de soliditate. Evitati cele cu pereti interiori din rigips simplu, sunt slabi fonoizolanti, mai degraba alegeti cladirile la care este aplicata noua tehnologie multigips, un material superior din punct de vedere al fonoizolatiei, hidroizolatiei si mai ales al rezistentei la incendii.
- Locul de parcare alocat disponibil in complex - si acesta ar putea fi cel de-al cincilea criteriu. Cele mai bune optiuni sunt reprezentate de complexele rezidentiale care dispun de un numar de locuri de parcare mai mare decat numarul apartamentelor, ceea ce ar usura situatia prietenilor sau a rudelor care v-ar vizita si care ar avea astfel unde sa parcheze. Daca doriti sa aveti locul de parcare in proprietate personala, va fi necesara probabil o investitie suplimentara. Avem astfel cinci criterii ce definesc cadrul, urmatorii cinci referindu-se la interior.
- Compartimentarea apartamentelor, filozofia aranjamentului camerelor, posibilitatea de a avea mini-camere, sunt elemente importante ce constituie cel de-al saselea criteriu.
- Finisajele si modul in care sunt proiectate bucataria, baia si dependintele trebuie de asemenea verificat cu mare atentie. Verificati colturile dintre pereti sa aiba 90 de grade, ca linia tavanului sa fie dreapta. Intrebati de materialele utilizate pentru zugravirea peretilor, sariti pe parchet pentru a va asigura de calitatea imbinarii acestuia. Verificati si sisteme de incalzire si climatizare, ferestrele, intrebati cine sunt furnizorii,, si reverificati pe internet pentru referinte.
- Mobilier pentru bucatarie si baie inclus in pret si construite personalizat pe configuratia apartamentelor respective, pentru ca aceasta va reprezenta un cost suplimentar atunci cand va mutati - ultimele doua criterii de evaluat la alegerea locuintei perfecte.
- Facilitatile proiectului: spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, teren de sport.
- Firma de management acreditata, cu experienta dovedita, care sa asigure mentenanta complexului.
Aceste zece principale criterii reprezinta numai varful icebergului. Fiti prudenti fata de apartamentele aflate de mult timp la vanzare, ar putea avea vicii ascunse si mai bine va concentrati pe ofertele noi de pe piata, adaptate cu adevarat la noile cerinte si asteptari ale romanilor de la domeniul imobiliar din perioada post-criza.
Despre Tagor
Tagor este dezvoltatorul complexului rezidential Adora Urban Village, primul dintr-o serie de proiecte de locuinte care vor aduce in Romania investitii in valoare de pana la 250 de milioane de euro, la finalizare. Compania este detinuta si condusa de Ofer Lieberson, care si-a inceput activitatea in Romania in 2004.
Tagor este partenerul operational in Romania in cadrul parteneriatului cu Patron Capital, un fond de investitii britanic in domeniul imobiliar, cu active de peste 2 miliarde de dolari.
Pe langa proiectul Adora din sud-vestul Bucurestiului, Tagor intentioneaza sa construiasca locuinte in Arad, Timisoara si Oradea, precum si in alte zone ale Capitalei, in viitorul apropiat. Unele dintre aceste proiecte sunt planificate sa demareze in cursul acestui an.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice