Business Angels, oameni cu idei pentru oameni cu bani
Data publicarii: 26-10-2006Site-ul dezvoltat de Mykompany, intitulat Bizangels.ro vizeaza afacerile mici si medii cu grad de previzionare ridicat, situate "aproape de casa".
Procedural, investitorii se inregistreaza pe site, isi creeaza un profil si incep cautarea de proiecte de afaceri. Cautarea este intermediata de softul site-ului Bizangels.ro conform unor criterii in prealabil stabilite. Criteriile sunt stabilite in functie de zone geografice de interes, domenii economice sau intervale de timp.
"In general 80% din proiectele antreprenoriale de pe un asemenea site sunt fara succes, insa restul de 20% are o sansa uriasa de a deveni o afacere buna", a adaugat Andrei. Bizangels.ro percepe o redeventa de aproximativ 100 de euro pentru intermedierea (matching) pe care o asigura in scopul de a filtra pe antreprenorii cu adevarat interesati de un start-up.
In spatele unui site-ului se afla o baza de date complexa destinata acxoperirii identitatii investitorului si asigurarii tuturor filtrelor necesare in alegerea unei posibile afaceri de succes.
"Maturitatea unui astfel de site se atinge dupa un an si trebuie sa asigure in jur de 20 - 30 contacte, adica cereri de finantare, pe luna intre antreprenori si investitori; de cande exista online, ceva mai mult de doua luni, Bizangels a fost contactat de peste 50 de finantatori", a declarat Andrei. Capitalul de pornire pentru site-ul Bizangels s-a cifrat la 2000 de euro.
Cele mai solicitate domenii sunt serviciile de afaceri, imobiliarele, turismul si afacerile cu computere ori software. Din punct de vedere geografic, cei mai multi Business Angels se afla in Bucuresti (30%), urmati de cei din Transilvania si Banat (26%). Cei mai multi antreprenori se gasesc in aceleasi regiuni, intr-o proportie cumulata de 65%.
Intermedierile online dintre Business Angels si intreprinzatori sunt extrem de populare in Marea Britanie, unde conceptul a fost inventat, si in regiunea Veneto din Nord-Estul Italiei.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani