Numarul bunurilor executate silit se va dubla in acest an
Data publicarii: 13-03-2013 | Finante-Banci
Numarul anunturilor de bunuri executate silit se va dubla in 2013 comparativ cu 2012, dupa ce anul trecut a cunoscut o crestere similara, reiese din statisticile realizate de Executari.COM, portalul numarul 1 in executari silite.
Executari.COM estimeaza ca in acest an numarul bunurilor executate silit va ajunge la peste 16.000, dupa ce, in 2012, acest numar a fost de 8.395, iar in 2011 a fost de 4.237.
"Piata executarilor silite a crescut spectaculos in ultimii cinci ani de cand a inceput criza, pe fondul miilor de falimente din industrie si al celor peste o suta de mii de insolvente”, a declarat Elena Puica, directorul comercial al Executari.COM
Anul trecut, valoarea totala a anunturilor de bunuri executate silit, publicate pe Executari.COM, a fost de circa 208,5 milioane de euro, din care 180,7 milioane euro era valoarea imobilelor, 9,6 milioane de euro a fost reprezentata de auto-moto si diferenta de 18,2 milioane de euro a provenit din categoriile echipamente, utilaje si altele.
"Remarcam in ultima perioada o crestere semnificativa a numarului de imobile si aici includem: apartamente, case, vile, terenuri, case de vacanta, hoteluri si chiar restaurante, urmate de autoturisme si echipamente, dar si de piese de mobilier, imbracaminte, electronice sau electrocasnice”, a mai spus directorul comercial al Executari.COM.
In ceea ce priveste finantarea achizitiilor de bunuri executate silite, exista la ora actuala cateva banci care ofera produse de creditare proprii, dar si imprumuturi prin programul "Prima Casa”. Cei interesati sa achizitioneze un bun executat silit din surse proprii, dar si din finantare bancara, pot sa opteze pentru varianta in care platesc la inceput 50% din pret, iar diferenta va fi achitata timp de un an in rate egale.
"In concluzie, piata romaneasca a executarilor silite ofera nenumarate oportunitati si sunt scoase la vanzare foarte multe bunuri care, mai devreme sau mai tarziu, sunt sau vor fi tranzactionate pentru a fi puse din nou in valoare”, a mai spus Elena Puica.
La nivel national, topul judetelor cu cea mai mare pondere a bunurilor executate silit este condus de Bucuresti, Cluj, Timisoara si Vrancea. La polul opus, cu cele mai putine licitatii organizate, se afla judetele Botosani, Bihor, Maramures, Satu Mare, Salaj si Sibiu.
Despre Executari.COM
Executari.COM, portalul numarul 1 in executari silite, centralizeaza anunturile de bunuri executate de la banci, firme de leasing, agentii fiscale, executori judecatoresti si lichidatori.
Executari.COM este singurul site important de profil, unde clientul are acces GRATUIT la informatii, nefiind necesara plata vreunui comision, nici macar in cazul in care persoana interesata achizitioneaza unul dintre bunurile prezentate.
Din ianuarie 2010, de la infiintare si pana in prezent, Executari.COM a fost vizitat de peste 1.200.000 de vizitatori unici si are peste 42.000 de abonati la newsletter.
Executari.COM asigura suport tehnic pentru cei care au nevoie de studii, statistici sau legi in vigoare din domeniul executarilor silite.
Echipa Executari.COM furnizeaza gratuit sfaturi legate de executarile silite si, la cerere, va poate facilita accesul la consultatii in materie de la partenerii nostri, profesionisti recunoscuti in domeniu.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman