Cat de ieftin este descoperitul de cont?!
Data publicarii: 20-02-2013 | Finante-Banci
Bancile ofera clientilor care isi incaseaza salariile intr-un cont curent la care este atasat un card de debit posibilitatea de a accesa o linie de credit numita descoperit de cont(overdraft) in limita a maximum 6 salarii lunare. Sumele sunt stabilite in functie de veniturile obtinute de clienti si pot fi folosite in situatiile in care cheltuieli neprevazute nu pot fi acoperite prin venituri proprii.
Este important de retinut faptul ca prin overdraft, banca acorda o linie de credit in completarea sumelor deja existente in cont, iar banii respectivi vor fi utilizati doar in momentul in care sumele din contul curent sunt epuizate.
Overdraftul este mai ieftin decat cardul de credit, insa suma ce poate fi obtinuta este mai mica. Banca nu percepe taxe pentru neutilizarea descoperitului de cont, dobanda aplicandu-se doar pentru sumele utilizate. Nu exista o suma minima care trebuie rambursata lunar, rambursarea integrala a banilor fiind insa necesara in situatia in care detinatorul de card isi schimba locul de munca.
Suma maxima ce poate fi obtinuta prin descoperit de cont ajunge la bancile mai mari la 45.000 lei, dobanzile aferente depasind in unele cazuri 17%.
Sunt eligibili pentru obtinerea unui descoperit de cont cetatenii romani sau straini cu resedinta in Romania, care au varsta minima 18 de ani, iar varsta maxima nu trebuie sa depaseasca 70 de ani la finalul perioadei de creditare. Venitul minim acceptat porneste de la 350 lei, in timp ce vechimea la actualul loc de munca trebuie sa fie de cel putin 3 luni in conditiile acumularii unei experiente totale in campul muncii de 12 luni. Este obligatoriu sa existe o conventie de virare a salariilor in conturile deschise la banca semnata cu angajatorul.
In general, documentele solicitate de banca sunt: acte de identitate in original, fisa fiscala aferenta anului precedent, cerere contract acordare descoperit autorizat de cont in formatul tipizat al bancii, adeverinta de salariu, factura de utilitati din luna precedenta. Institutia isi rezerva dreptul de a solicita documente suplimentare.
Oferta bancilor
Prin descoperitul de cont autorizat de la Banca Romaneasca puteti obtine rapid o suma de pana la 3 salarii (maxim 20.000 lei). Dobanda este variabila si se calculeaza dupa formula ROBOR 3 luni (5.82%) + 8%, fiind 13.82%. Banca nu percepe comision de analiza dosar, de administrare lunara si nici comision unic pentru servicii prestate la solicitarea imprumutatului.
Suma maxima ce poate fi obtinuta optand pentru un overdraft la BRD este 45.000 lei. Perioada de creditare este de 2 ani, cu posibilitatea de prelungire automata atat a cardului, cat si a liniei de credit.
Analiza dosarului de credit costa 20 lei (5 euro/dolari), iar comisionul unic pentru servicii suplimentare prestate la cererea clientului, pe parcursul derularii contractului de credit este 50 euro (echivalent in moneda imprumutului).
40.000 lei este suma maxima ce poate fi obtinuta accesand descoperitul de cont de la Intesa Sanpaolo Bank. Perioada de acordare este de 18 luni cu posibilitatea de prelungire, comisioanele de administrare, neutilizare sau intretinere fiind 0.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice