Parlamentarii pregatesc o lovitura decisiva pentru asigurarea obligatorie a locuintei
Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci
Pe ordinea de zi a Camerei deputatilor a revenit un proiect legislativ care urmareste sa schimbe modul in care functioneaza asigurarea obligatorie a locuintei. Potrivit proiectului, cei care isi incheie asigurare facultativa cu unul dintre actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) nu vor mai fi obligati sa incheie si asigurarea obligatorie.
Un proiect de lege controversat a aparut din nou pe ordinea de zi a Camerei deputatilor cu propunerea de adoptare. Deputatii doresc modificarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, dupa cum ECONOMICA.NET semnala anul trecut.
Singurul articol pe care deputatii vor sa-l modifice va permite celor care isi incheie o polita de asigurare facultativa care acopera si riscurile obligatorii cu una dintre companiile care detin PAID sa nu mai incheie o polita obligatorie.
- Alineatul (9) al articolului 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care incheie o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie, in conditiile in care aceste polite facultative sunt emise de asiguratorii membrii PAID".
In prezent, dupa o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din 25 octombrie 2012, cei care inchieie o polita de asigurare facultativa care sa acopere riscurile de inundatie, cutremur si alunecare de teren cu oricare companie din Romania nu mai este silit sa incheie si o polita obligatorie.
Daca noul demers al parlamentarilor va deveni lege, aceasta prevedere se va restrange doar la unii asiguratori, cei care sunt membri PAID. Potrivit proiectului, cei care isi vor asigura facultativ casa cu una dintre cele 13 companii din PAID nu trebuie sa mai incheie si Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - PAD.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des