Parlamentarii pregatesc o lovitura decisiva pentru asigurarea obligatorie a locuintei
Data publicarii: 19-02-2013 | Finante-Banci
Pe ordinea de zi a Camerei deputatilor a revenit un proiect legislativ care urmareste sa schimbe modul in care functioneaza asigurarea obligatorie a locuintei. Potrivit proiectului, cei care isi incheie asigurare facultativa cu unul dintre actionarii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) nu vor mai fi obligati sa incheie si asigurarea obligatorie.
Un proiect de lege controversat a aparut din nou pe ordinea de zi a Camerei deputatilor cu propunerea de adoptare. Deputatii doresc modificarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, dupa cum ECONOMICA.NET semnala anul trecut.
Singurul articol pe care deputatii vor sa-l modifice va permite celor care isi incheie o polita de asigurare facultativa care acopera si riscurile obligatorii cu una dintre companiile care detin PAID sa nu mai incheie o polita obligatorie.
- Alineatul (9) al articolului 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care incheie o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie, in conditiile in care aceste polite facultative sunt emise de asiguratorii membrii PAID".
In prezent, dupa o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor din 25 octombrie 2012, cei care inchieie o polita de asigurare facultativa care sa acopere riscurile de inundatie, cutremur si alunecare de teren cu oricare companie din Romania nu mai este silit sa incheie si o polita obligatorie.
Daca noul demers al parlamentarilor va deveni lege, aceasta prevedere se va restrange doar la unii asiguratori, cei care sunt membri PAID. Potrivit proiectului, cei care isi vor asigura facultativ casa cu una dintre cele 13 companii din PAID nu trebuie sa mai incheie si Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale - PAD.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman