Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, sustine Pactul pentru Energie
Data publicarii: 14-02-2013 | Mediu
Dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, a participat la masa rotunda "Securitate, strategie si guvernanta energetica” organizata de experti din cadrul GEA Strategy & Consulting S.A, Romania Energy Center (ROEC) si Expert Forum. Acest eveniment face parte din seria de activitati de consultare publica dedicate Pactului Pentru Energie, o initiativa a mediului de afaceri, a societatii civile si a mediului academic sub egida si coordonarea Academiei Romane.
In cadrul evenimentului, reprezentanti ai companiilor de stat si private care opereaza in sectorul energetic, ai mediului academic, din ONG-uri, experti independenti si din aparatul administrativ, precum si parteneri sociali au dezbatut cele mai importante aspecte legate de viitorul sectorului energetic romanesc.
Dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica, a salutat aceasta initiativa si a trecut in revista amenintarile in ceea ce priveste infrastructura critica si a indicat o serie de solutii pentru cresterea investitiilor in zona de energie.
"Ma bucur ca Pactul pentru Energie a reusit sa aduca la aceeasi masa actorii importanti din domeniul energetic romanesc pentru ca o strategie nationala poate fi creata doar prin implicarea acestora”, a declarat dl.Andrei Benghea-Malaies, CEO-ul Transelectrica. "In urmatorii ani, trebuie sa acordam o atentie deosebita investitiilor in zona de energie. De exemplu, dezvoltarea infrastructurii trebuie corelata cu productia inca din faza de planificare, este necesar sa realizam capacitati de stocare a energiei si sa dezvoltam in N-V tarii capacitatile de generare pentru echilibrarea fluxurilor nebalansate geografic. De asemenea, cresterea exporturilor necesita cresterea capacitatilor de interconectare, iar crearea unui cablu sub-dunarean, catre zona de centru a Europei (de exemplu Romania-Germania) poate contribui la evacuarea generarii din zona de Sud a Romaniei”, considera dl.Andrei Benghea-Malaies.
Pactul Pentru Energie isi propune stabilirea unui consens intre actorii relevanti ai sistemului energetic romanesc in ceea ce priveste obiectivele strategice ale dezvoltarii acestui sector, principiile si mecanismele de actiune pentru asigurarea securitatii energetice a Romaniei si pentru dezvoltarea in ansamblu a acestui sector deosebit de important pentru economia si societatea romaneasca.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani