Firmele de leasing cer Finantelor deduceri in sector
Data publicarii: 13-02-2013 | Finante-Banci
Bogdan Apahidean: Am depus un memoriu la Ministerul de Finante prin care solicitam exceptarea societatilor de leasing operational de la noile prevederi ale Codului Fiscal.
Leasingul operational nu are de-a face cu luxul, e un instrument care ajuta firmele din sectorul serviciilor sa-si desfasoare activitatea in conditii mai bune prin reducerea cheltuielilor, a spus presedintele ASLO.
Evolutia pietei locale de leasing operational depinde de solutiile de dialog cu Ministerul de Finante, pentru a excepta firmele de leasing operational de la nou-introdusele prevederi ale Codului Fiscal, care limiteaza deductibilitatea costurilor cu amortizarea la 1.500 lei pe luna, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), Bogdan Apahidean. Piata de leasing operational a crescut anul trecut cu 11%, sub ritmul estimat la jumatatea anului, de 15-20%, la circa 41.500 de autovehicule in administrare, pe fondul incetinirii accentuate a cresterii in ultima parte a anului.
Apahidean a afirmat ca, pentru 2013, ASLO estimeaza un avans al pietei de cel putin 10%, la 45.000 de unitati in administrare, insa acest rezultat depinde foarte mult de rezultatul discutiilor cu reprezentantii Ministerului Finantelor privind prevederile noilor modificari ale Codului Fiscal, care limiteaza deductibilitatea cu amortizarea autovehiculelor la 1.500 de lei pe luna, ceea ce afecteaza industria de leasing operational, cu un impact de cateva sute de mii de euro pe an pentru fiecare companie. "Am depus un memoriu la Ministerul de Finante prin care solicitam exceptarea societatilor de leasing operational de la aceste prevederi pentru ca leasingul operational nu are de-a face cu luxul, ci e un instrument care ajuta firmele din sectorul serviciilor sa-si desfasoare activitatea in conditii mai bune prin reducerea cheltuielilor", a precizat Bogdan Apahidean.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice