Garanti Leasing lanseaza linia de finantare in lei
Data publicarii: 13-02-2013 | Finante-Banci
Garanti Leasing, parte din Grupul Garanti Romania, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare grupuri financiare din Romania, lanseaza prima sa linie de finantare in lei pentru categoriile auto, echipamente si imobiliare.
Pe fondul volatilitatii crescute a monedelor straine fata de lei, Garanti Leasing se adapteaza solicitarilor venite din piata si lanseaza prima linie de finantare in lei. Compania urmareste astfel sa raspunda nevoii de prudenta manifestate de clienti.
Valoarea minima a achizitiilor pentru fiecare categorie de leasing este de 20.000 de lei - contravaloarea a 5.000 de euro.
Avansul pe care clientii trebuie sa-l plateasca difera in functie de tipul si de vechimea bunului finantat, precum si de alte garantii oferite, iar perioada minima de rambursare este de un an, in timp ce perioada maxima este de opt ani - in cazul leasing-urilor imobiliare.
Dobanda difera si ea in functie de perioada finantata si de bonitatea clientului, fiind legata la indicele ROBOR, iar marja aplicata de Garanti Leasing la produsele in lei va fi cu 1% mai mica decat cea aplicata la produsele in euro.
Compania estimeaza ca volumul de credite acordate in acest an se va ridica la 10 milioane de lei. "Ne asteptam ca firmele care se adreseaza prin produsele si serviciile lor consumului intern sa solicite preponderent finantare in lei. Estimam ca investitiile vor merge in special inspre auto si echipamente”, spune Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing.
"Ne asteptam ca anul acesta imprumuturile sa fie mai prudente si sa se concentreze mai mult pe creditele in lei. Oferind posibilitatea de finantare in lei diminuam riscurile, usurand considerabil viata debitorilor, atat la nivel comercial, cat si la nivel de gospodarie”, adauga Okan Yurtsever.
Despre Garanti Leasing
Garanti Leasing este brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din Grupul financiar-bancar Garanti. Compania completeaza oferta financiara a Grupului, cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar - si sale & lease-back), precum si servicii de administrare a flotelor.
Cu o cota de piata in continua crestere fata de anii anteriori, compania estimeaza ca va oferi, la nivelul intregului an, finantari pentru achizitia de bunuri, aferente contractelor noi, in valoare totala de peste 60 de milioane de euro.
Motoractive IFN SA a fost infiintata in anul 1998, avand ca activitate principala finantarea in leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania si-a diversificat produsele pentru a oferi clientilor sai solutii valoroase pe pietele comerciale, industriale si de retail.
Dupa doar cinci ani de activitate, in 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independenta de leasing din Romania. In 2006, Motoractive si inca alte doua companii specializate in servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum) si Domenia Credit IFN SA - au fost achizitionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.
La sfarsitul anului 2010, actionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti Turcia, cea de-a doua banca privata ca marime din Turcia, care detine 100% din actiuni. In urma acestei modificari a actionariatului, Motoractive a fost inclusa in Grupul financiar bancar Garanti, continuandu-si activitatea sub brandul Garanti Leasing.
Pentru mai multe informatii, vizitati www.garantileasing.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice