Cele mai tari firme din Romania au fost premiate de CCIR
Data publicarii: 25-10-2006La categoria "industrie" au castigat la subcategoria in care activeaza companiile Petromservice, Continental Automotive, Ductil Steel, Rulmenti, Dacia si Coca Cola HBC.
La segmentul "constructii" s-au situat pe primele pozitii companiile Vega 93 Galati si Rominserv.
Romtrans, Group 4 Falck, Rosal Group si Alt Univers Group au iesit pe locul intai la subcategoriile lor din domeniul serviciilor.
La categoria "comert-export-turism" au castigat companiile Metro Cash & Carry Romania, Altex, Hyproma si McDonald's.
Pentru efectuarea topului, filalele teritoriale ale CCIR au procesat date finaciare de la peste 530.000 de agenti economici care au depus bilantul contabil pentru anul 2005. Doar o zecime dintre acestia au indeplinit conditiile de participare la top.
In urma jurizarii, comisiile au decis includerea in top a unui numar de 1.581 de agenti economici, clasati pe primele zece locuri la toate domeniile si subdomeniile. Dintre acestia, 531 de societati comerciale si 23 de institute nationale de cercetare-dezvoltare si companii nationale au fost premiate pentru situarea lor pe primele trei locuri la domeniile si subdomeniile respective.
Companiile acceptate in top au trebuit sa respecte o serie de conditii : sa aiba o rata a profitului cuprinsa intre 1% si 60%, sa fi realizat o cifra de afaceri de peste 200.000 lei (pentru microintreprinderi) si de peste 280.000 lei pentru celelalte tipuri de societati, iar numarul mediu de salariati trebuia sa fie egal sau mai mare cu doi.
In functie de numarul de angajati, firmele au fost impartite pe clase de marime. Cele intre doi si noua angajati au fost incadrate la categoria microintreprinderi, cele cu maximum 49 de angajati au fost incadrate la segmentul intreprinderi mici, iar intreprinderile mijlocii sunt cele cu 50 - 249 angajati.
Societatile cu peste 1.000 de angajati au fost incadrate la categoria intreprinderi foarte mari, iar la partea de intreprinderi mari au intrat cele cu un numar de angajati cuprin intre 250 si 999.
Criteriile de clasificare au fost, in ordinea importantei: cifra de afaceri neta, profitul in exploatare si rata profitului (raportul dintre profitul curent si cifra de afaceri).
In top nu au fost incluse regiile autonome, societatile bancare si de intermedieri financiare, societatile de asigurare-reasigurare, casele de schimb valutar, societatile de servicii si investitii financiare, societatile care au ca obiect de activitate pariurile si jocurile de noroc, precum si societatile care au obiect de activitate in invatamant.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului