Negocierea scade pretul apartamentelor cu 5-13%
Data publicarii: 06-02-2013 | Imobiliare
Daca sunteti interesati sa cumparati un apartament in capitala este util sa stiti ca proprietarii sunt dispusi sa negocieze in timpul vanzarii intre 5-13%, in functie de zona. Procentul maxim este atins in cartierul Aviatiei, iar minimul in Dristor si Titan, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro. Studiul a luat in calcul datele pentru 11 zone centrale si semicentrale din Bucuresti, dar si informatiile puse la dispozitie de agentiile imobiliare partenere.
Cele mai mici reduceri de pret sunt consemnate in cazul apartamentelor cu doua camere din cartierele cu acces la metrou, dat fiind ca acestea sunt cele mai cautate avand in vedere sumele pe care romanii le pot imprumuta de la banci La polul opus, proprietarii apartamentelor amplasate in zonele bune ale capitalei sunt nevoitI sa lase mai mult la pret daca vor sa vanda. Si asta se intampla pentru ca exista foarte putini cumparatori care dispun de sume peste 100.000 de euro, cat costa un apartament in astfel de locatii. Astfel, in zona Aviatiei se consemneaza cea mai semnificativa marja de negociere dintre zonele analizate, respectiv 13%. Aceasta este valabila pentru apartamentele cu doua camere din blocuri construite in anii 1980-1990. Pretul mediu cerut pentru o locuinta de 55 de metri patrati utili se ridica la 80.000 de euro, in vreme ce valoarea de tranzactionare ajunge la 70.000 de euro.
Pe locul al doilea in clasament se situeaza Bulevardul Decebal, unde marja de negociere pentru un apartament cu trei camere ajunge la 12%. Pentru o locuinta de 85 de metri patrati utili, pretul de tranzactionare este de 100.000 de euro, fata de 125.000 de euro, valoarea sa initiala.
In zona Calea 13 Septembrie-Casa Poporului proprietarii lasa i nmedie 11% la apartamentele cu trei camere construite in perioada 1986-1990. Astfel, o locuinta de 80 de metri patrati se vinde cu 98.000 de euro, fata de 110.000 de euro pretul de listare.
Pe Calea Dorobanti, proprietarii lasa in jur de 10% la pret pentru apartamente cu patru camere amplasate in blocuri sau vile construite inainte de 1977. O locuinta de 110 de metri patrati utili este tranzactionata la 160.000 de euro, in scadere de la 177.000 de euro.
In zona Banu Manta-Bulevardul Titulescu-Turda, marja de negociere pentru apartamentele cu trei camere ajunge la 9%. O unitate locativa de 71 de metri patrati are un pret de vanzare de 77.000 de euro, fata de 85.000 de euro, valoarea de listare.
Tot 9% sunt dispusi sa lase la pret si proprietarii din cartierul Tineretului. |nsa, aici un apartament cu trei camere cu o suprafata utila de 66 de metri patrati se vinde cu 80.000 de euro, fata de pretul de 88.000 de euro cerut initial.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice