Topul celor mai furate carti din librarii
Data publicarii: 04-02-2013 | Lifestyle
Cartile se citesc, meseria se fura. Iubitori de cultura, romanii au amestecat vorbele si si-au facut o ocupatie din a luat carti de pe rafturile librariilor fara sa plateasca. Cursurile de legislatie rutiera si DEX-ul conduc in topul cartilor furate din librarii.
Zeci de romani s-au gandit ca ar fi inedit sa nu mai cumpere cartile din librarii, ci sa le fure. Dupa ce studiaza terenul, hotii fac inventarul publicatiilor, privesc in stanga si-n dreapta, se asigura ca nu-i vede nimeni, iau cartile de pe rafturi si se grabesc sa paraseasca librariile.
Doua carti si-au dorit cu ardoare romanii, anul trecut. Asa ca le-au luat din magazine si s-au facut ca uita sa le plateasca. Prima, cursul de legislatie rutiera, cea de-a doua, dictionarul explicativ al limbii romane.
Daca legislatia rutira poate fi strecurata cu usurinta intr-o haina sau in geanta DEX-u cantareste peste doua kilograme si este voluminos. Cu siguranta nu incape nici in haine, nici in geanta, asa ca ramane o dilema felul in care au actionat hotii.
Reprezentantii librariilor spun ca infractorii isi pun folie de aluminiu in genti si opresc orice senzor. Doar ca romanii care au luat DEX-ul din librarii nu au apucat nici sa vada care e sensul cuvantului "a fura". Au fost prinsi inainte sa deschida cartea.
La fel s-a intamplat si cu cei care au vrut sa aiba pe rafturi, fara sa plateasca al patrulea volum din "Jurnalul unui Pusti", scris de Jeff Kinney, "Cele 50 de vicii ale domnului Grey”, de E.L.James, dar si "Mananca, roaga-te iubeste", singura carte care a ramas in top, din ultimii doi ani.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman