Contul de economii pentru copii vs asigurarea cu acumulare de capital
Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci
Produsele de economisire pentru copii devin din ce in ce mai cautate si pe piata romaneasca. Fie ca banii sunt directionati catre banci, fie catre companiile de asigurari, parintii acorda o tot mai mare importanta viitorului financiar sau academic al celor mai mici membri ai familiei.
In cele ce urmeaza, vom aseza fata in fata doua produse de economisire pe termen lung, contul bancar de economii si asigurarea cu acumulare de capital. Care este mai convenabil? Avantajele si dezavantajele fiecaruia, traduse in costuri si beneficii, va pot ajuta sa va formati o parere.
contul de economii pentru copii
AVANTAJE
Principalul avantaj al unui cont de economii comparativ cu o polita de asigurare este posibilitatea de incasare periodica a dobanzii, virata in contul curent.
- - Dobanzile sunt avantajoase si ajung pana la 5,5-5,75% la economiile in lei (Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Carpatica) si la 3,25% la cele in euro (Alpha Bank). In general, aceste planuri de economii pentru copii sunt remunerate cu o dobanda usor mai ridicata decat cea standard, de obicei cu 0,5 pp.
- - Unele banci ofera periodic bonusuri de dobanda care maresc castigul net obtinut: la Alpha Dreams de la Alpha Bank se primeste dublul ratei dobanzii standard pentru sumele depuse in cont, daca acesta are o vechime de minim 9 luni; Banca Transilvania acorda pentru fiecare perioada de 12 luni de functionare a depozitului Kid Cont, daca este indeplinita obligatia de alimentare minima periodica a depozitului, o bonificatie suplimentara egala cu 1/12 din valoarea ultimei dobanzi platite.
- - Alte beneficii pe care le puteti avea sunt optiunile de acumulare (posibilitatea de a depune oricand bani in depozitul la termen) si posibilitatea de capitalizare a dobanzii (adica dobanda primita se adauga banilor din cont, iar urmatoarea dobanda va fi aplicata intregii sume).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des