Vacanta in rate. Cu ce carduri se poate plati
Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci
In goana dupa clienti, agentiile de turism au inclus posibilitatea achitarii vacantelor in mai multe rate. Astfel, tot mai multe agentii au incheiat parteneriate cu institutii bancare asa incat anumite carduri folosite pana recent doar la cumparaturi pot fi utilizate si pentru achitarea vacantei, fie ca este vorba de o destinatie interna sau una externa.
De exemplu, la Perfect Tour plata tarifului pentru vacanta se poate face in 8 rate, cu dobanda 0%, daca aceasta se realizeaza printr-un Bonus Card de la Garanti Bank. Agentia precizeaza ca plata in rate este acceptata doar la pachetele si sejururile turistice, exceptie facand biletele de avion, biletele de tren Rail Europe si pachetele sociale.
Plata excursiei cu un card de cumparaturi detinut la Raiffeisen Bank se poate face in 12 rate, dar pentru care se calculeaza dobanda la sumele utilizate.
Daca plata se face cu un Card Avantaj, emis de Credit Europe Bank, atunci vacanta poate fi platita in 6 rate, cu dobanda 0%. Si in acest caz, exceptie fac biletele de avion, biletele de tren Rail Europe si pachetele sociale. Mai mult, agentia precizeaza ca pentru pachetele achitate in rate, nu se adauga alte reduceri.
Carduri care ofera reduceri
Daca detineti un card CEC Bank sau RBS cu care achitati vacanta, atunci vi se va aplica o reducere de 3% din pretul acesteia.
Daca la aceeasi agentie, plata se face cu un card de debit de la BCR, atunci reducerea aplicata este de 3% pentru sume de pana la 1.000 de euro si 5% pentru sume de peste 1.000 de euro.
Cardul Eva de la LibraBank aduce reduceri de 3% pentru pachetele turistice doar pentru doamne si domnisoare.
Tot la Perfect Tour, plata cu un card Citi Bank aduce o reducere de 5% pentru excursia cumparata.
Rate doar pentru vacantele pe litoralul romanesc
La agentia Eximtur, se pot achita in rate doar vacantele cumparate pentru litoralul romanesc, disponibile in catalogul "Litoral Marea Neagra ".
Numarul ratelor fara dobanda in care poate fi achitata vacanta variaza in functie de tipul de card utilizat, de la patru, pana la zece rate.
Astfel, cu cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank, se poate achita in patru rate, cu cardul Avantaj de la Credit Europe, cele sase rate fara dobanda sunt valabile doar pentru plata vacantei facuta incepand de la 1 februarie.
Cu Bonus Card de la Garanti Bank se poate plati in 10 rate, dar doar pana la 31 martie 2013. Si cardurile Star BT, emise de Banca Transilvania dau posibilitatea platii in 10 rate fara dobanda.
Agentia precizeaza ca prima rata trebuie sa fie de minim 25% din valoarea biletului, iar ultima rata se achita cel tarziu cu 15 zile inaintea datei de inceput a sejurului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii