CE SA FACETI daca riscati sa fiti EXECUTATI de banca
Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci
Exista cateva aspecte care va pot scapa de executarea silita, afirma Casa de Avocatura Coltuc intr-un document remis Curierului National. Ce trebuie sa aveti in vedere si sa faceti in acest caz:
- Inca din momentul in care considerati ca nu mai puteti sustine ratele lunare la credit, luati legatura cu banca si incercati sa obtineti o amanare sau o reesalonare.
- Toate solicitarile trebuie adresate in scris, luati numere de inregistrare cu data evidentiata, astfel incat sa demonstrati ca ati fost de buna-credinta si ati anuntat banca despre situatia financiara dificila in care va aflati.
- Nu este suficienta o simpla discutie cu ofiterul de credit deoarece nu poate fi nici demonstrata si nici nu aveti siguranta ca ea va fi transmisa mai departe catre centrala bancii, pentru o analiza amanuntita.
- Si mai trebuie sa tineti cont de un aspect: nu ofiterul de credit este cel care decide daca puteti sau nu sa beneficiati de o restructurare. El trebuie doar sa transmita mesajul mai departe.
- Trebuie sa atasati la solicitare documente care sa dovedeasca ca nu mai aveti capacitatea financiara de a plati intreaga rata lunara. Aceste documente ar putea fi o decizie de diminuare a salariului, adeverinta de somaj, un extras de cont care sa evidentieze ca salariul nu a mai fost virat etc.
- o Incercati sa nu depasiti 90 zile de restante, fara a demara un demers de restructurare a creditului. Chiar daca platiti doar o parte din rata lunara, nu este de ajuns ca sa demonstrati ca sunteti de buna-credinta. Este foarte important sa anuntati banca in mod oficial despre situatia in care va aflati.
- o Riscul de a fi demarat un proces de executare silita creste foarte mult daca se inregistreaza 90 zile de intarziere.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului