CE SA FACETI daca riscati sa fiti EXECUTATI de banca
Data publicarii: 01-02-2013 | Finante-Banci
Exista cateva aspecte care va pot scapa de executarea silita, afirma Casa de Avocatura Coltuc intr-un document remis Curierului National. Ce trebuie sa aveti in vedere si sa faceti in acest caz:
- Inca din momentul in care considerati ca nu mai puteti sustine ratele lunare la credit, luati legatura cu banca si incercati sa obtineti o amanare sau o reesalonare.
- Toate solicitarile trebuie adresate in scris, luati numere de inregistrare cu data evidentiata, astfel incat sa demonstrati ca ati fost de buna-credinta si ati anuntat banca despre situatia financiara dificila in care va aflati.
- Nu este suficienta o simpla discutie cu ofiterul de credit deoarece nu poate fi nici demonstrata si nici nu aveti siguranta ca ea va fi transmisa mai departe catre centrala bancii, pentru o analiza amanuntita.
- Si mai trebuie sa tineti cont de un aspect: nu ofiterul de credit este cel care decide daca puteti sau nu sa beneficiati de o restructurare. El trebuie doar sa transmita mesajul mai departe.
- Trebuie sa atasati la solicitare documente care sa dovedeasca ca nu mai aveti capacitatea financiara de a plati intreaga rata lunara. Aceste documente ar putea fi o decizie de diminuare a salariului, adeverinta de somaj, un extras de cont care sa evidentieze ca salariul nu a mai fost virat etc.
- o Incercati sa nu depasiti 90 zile de restante, fara a demara un demers de restructurare a creditului. Chiar daca platiti doar o parte din rata lunara, nu este de ajuns ca sa demonstrati ca sunteti de buna-credinta. Este foarte important sa anuntati banca in mod oficial despre situatia in care va aflati.
- o Riscul de a fi demarat un proces de executare silita creste foarte mult daca se inregistreaza 90 zile de intarziere.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii