iQuest deschide un nou centru de dezvoltare software la Craiova
Data publicarii: 31-01-2013 | Afaceri
Grupul iQuest, specializat in dezvoltarea de solutii si servicii software, deschide un nou birou la Craiova, unde va angaja pana la sfarsitul anului 40 de specialisti IT, fiind vizate persoane cu experienta in domeniul dezvoltarii software, dar si absolventi de facultate. Compania ajunge astfel la patru centre de dezvoltare software in Romania, dupa cele din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu, unde in prezent numara peste 450 de specialisti.
"Craiova este un centru universitar important din tara, in care specializarile IT joaca un rol strategic. Numarul mare de absolventi, cat si calitatea acestora ne-au determinat sa realizam aceasta investitie. Pe langa aceste avantaje majore, se adauga si prezenta unui mediu de business competitiv si stabil, precum si existenta unui aeroport international, care speram sa fie dezvoltat in continuare, pentru a asigura o buna legatura cu clientii globali ai companiei”, a declarat Cornelius Brody, fondator si CEO al grupului iQuest.
Pana la sfarsitul acestui an, compania isi propune sa angajeze pentru biroul din Craiova pana la 40 de persoane, atat cu experienta in domeniul dezvoltarii software, cat si proaspeti absolventi. In acest sens, iQuest deruleaza un parteneriat strategic cu Universitatea din Craiova, iar pe parcusul intregului an compania va desfasura programe destinate studentilor si absolventilor, precum iQuest University, sau programe de internship pe perioada verii.
"iQuest isi propune o crestere constanta, stabila, la fel ca in celelalte centre, bazata pe oameni de calitate, care doresc sa isi dezvolte continuu competentele intr-un mediu de lucru profesionist. Ne mentinem angajamentul de a recruta constant, de la tineri absolventi pana la specialisti cu peste 10 ani experienta. Pentru centrul din Craiova, ne propunem ca, pana la sfarsitul anului, sa avem pana la 40 de colegi noi”, a adaugat Cornelius Brody.
Cunostinte tehnice si calitati necesare la angajare
Pentru biroul din Craiova, iQuest cauta candidati specializati in tehnologiile Java, .NET si SharePoint, dezvoltatori web si de aplicatii mobile, testeri software si web design-eri, specialisti in baze de date si business intelligence.
"Vom cauta tot timpul persoane in masura sa absoarba cu usurinta valorile noastre organizationale, dar, in acelasi timp, cu potential de crestere profesionala. Pe langa cunostintele tehnice, candidatii trebuie sa fie proactivi, dedicati muncii pe care o desfasoara, creativi, sa aiba cunostinte solide de limba engleza si sa fie pasionati de ceea ce fac. Ca intotdeauna, vom pune accent pe un echilibru intre abilitatile tehnice si cele care tin de personalitatea candidatilor”, apreciaza Razvan Voica, HR Manager iQuest.
Ca si restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii si solutii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicatii, logistica si media. In prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienti din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si Tarile Scandinave. In plus, atunci cand sunt identificate oportunitati concrete pentru piata locala, echipa iQuest Craiova se va implica si in proiecte autohtone de dezvoltare software.
Noul sediu va fi situat in centrul orasului, in ansamblul de birouri Continental Business Center.
Despre iQuest
Grupul iQuest este o companie independenta de dezvoltare de solutii si servicii software. Infiintata in anul 1998, cu sediul central in Germania, in prezent iQuest numara peste 450 de angajati in 8 sedii din Europa si Statele Unite, echipele de dezvoltare fiind localizate in Germania si Romania. Cu o crestere organica continua, iQuest a fost aleasa ca partener IT strategic de catre companii de top din domenii precum life sciences, telecom, logistica si energie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice