Ultima mare fabrica grea de stat, la o zi de dezintegrare. Ce sansa mai are

Data publicarii: 30-01-2013 | Economie

Fortus Iasi a fost declarata falimentara acum doua zile de Tribunalul Targu-Mures. Ultima sansa a combinatului este ca instanta sa admita, maine, recursul facut de stat si administratorul judiciar.

Fortus Iasi, fostul Combinat de Utilaj Greu, a intrat, din 28 ianuarie, in faliment ca urmare a unei decizii in acest sens a Tribunalui Targu-Mures. Fortus este ultimul mare combinat aflat in proprietatea statului si a trecut printr-o privatizare ratata cu un grup de investitori rusi. Decizia Tribunalului a fost atacata cu recurs care se va judeca in 31 ianuarie. 

Fortus este in insolventa din 2008 si pe o sentinta de faliment din iunie 2012, iar ieri a fost refuzat de catre instanta planul de reorganizare judiciara, ceea ce face iminent si falimentul de jure. Totusi, sentinta de faliment nu-si produce efecte pana la judecarea de maine a recursului formulat de AVAS, administratorul special Gheorghe Chisca si administratorul judiciar, consortiul format din EuroBusiness LJR SPRL si ISD Insolvency SPRL.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: