Christine Lagarde cere continuarea reformelor pentru a sprijini cresterea economica
Data publicarii: 18-01-2013 | International
Statele lumii trebuie sa avanseze cu reformele si masurile fiscale, in special in SUA si Europa, pentru a reduce incertitudinile privind stagnarea cresterii, a afirmat joi seara directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, avertizand ca economia mondiala de-abia a evitat criza anul trecut, transmite Reuters.
Criza datoriilor din zona euro si 'prapastia fiscala' din SUA ar fi putut stopa cresterea economiei, o evolutie care a fost evitata prin decizii luate in ultimul moment, a apreciat seful FMI, care a cerut SUA sa-si majoreze plafonul de creditare si Europei sa continue consolidarea fiscala.
'Cu siguranta, a fost evitat colapsul in multe colturi ale lumii', le-a declarat reporterilor Christine Lagarde in prima conferinta de presa din 2013, exprimandu-si ingrijorarea ca autoritatile ar putea slabi ritmul adoptarii reformelor datorita atenuarii presiunilor financiare si a usoarei redresari a economiei. 'Este important sa continuam politicile de reforma pentru a stopa incertitudinile. Inca sunt multe de facut', a explicat oficialul FMI.
In Europa, sustine Christine Lagarde, au fost realizat anul trecut progrese pentru rezolvarea crizei datoriilor dar trebuie extinse reformele pentru crearea unei uniuni bancare. Increderea a revenit in Grecia, epicentrul crizei datoriilor, dar ar putea dura un an inainte ca FMI sa aprecieze daca Atena adopta masurile de austeritate si reforma l-a care s-a angajat in schimbul pachetului de asistenta financiara, sustine seful FMI.
Economiile emergente se descurca mai bine, apreciaza Christine Lagarde, care a avertizat autoritatile din aceste state sa analizeze cu atentie efectele negative ale problemelor cu care se confrunta tarile dezvoltate.
Parlamentarii americani au ajuns in ultimul moment la un acord pentru a evita 'prapastia fiscala', respectiv cele 600 miliarde de dolari in majorari de taxe si reduceri de cheltuieli care ar urma sa intre in vigoare in 2013.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii