Hiparion Distribution si-a cerut insolventa
Data publicarii: 17-01-2013 | Media
Solicitarea a fost inregistrata saptamana trecuta la Tribunalul Bucuresti, primul termen fiind stabilit pentru astazi la Sectia a VII-a Civila
Unul dintre principalii distribuitori de ziare si reviste din Romania, Hiparion Distribution SA, si-a cerut saptamana trecuta insolventa la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Primul termen in dosarul inregistrat sub nr. 795/3/2013 la data de 10 ianuarie va fi judecat in regim de urgenta, fiind stabilit pentru astazi, la Sectia a VII-a Civila a TMB.
Hiparion Distribution este unul dintre principalii distribuitori de ziare si reviste din Romania, reteaua sa fiind compusa din peste 6.000 de locatii, inclusiv chioscuri, magazine, benzinarii, supermarket-uri si hypermarket-uri.
Compania a fost fondata in anul 1999, din 2004 fiind parte a grupului Rautakirja, cel mai mare distribuitor si detailist de ziare si reviste din Finlanda, Olanda si Tarile Baltice, cu operatiuni in Rusia. Rautakirja face parte din grupul SanomaWSOY, cel mai mare operator media in zona de nord a Europei si una dintre principalele edituri de reviste si carti educationale la nivel european.
Vanduta de doua ori in ultimii doi ani
In primavara anului trecut, Dan Vasile, cel care in 2011 a cumparat distribuitorul de presa Rautakirja de la Sanoma, a vandut pachetul majoritar unui jucator activ de pe piata.
Potrivit acestuia, cota de piata a Hiparion Distribution a crescut in decursul 2011. Desi volumul total al industriei a cunoscut descresteri extreme de pana la 30-40%, cifra de afaceri a companiei a ramas stabila la nivelul de aproximativ 40 milioane euro.
"Compania va continua procesul investitional in infrastructura informatica si isi va ajuta clientii pentru implementarea unor solutii moderne care sa duca la eficientizarea lantului de distributie", declara atunci, pentru paginademedia.ro, Dan Vasile, directorul general al Hiparion Distribution SA.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice