RCS+RDS lanseaza noul Fiber Link
Data publicarii: 24-10-2006Compania a inceput o campanie de preluare a asa-numitelor "retele de cartier" din zonele urbane. De curand, RCS&RDS a preluat furnizorii de internet bucuresteni BNet, RTA, SMN si Hifilan.
Serviciile de furnizare de internet de banda larga pentru utilizatorii individuali au crescut anul trecut cu o rata de aproximativ 900%, iar numai in Bucuresti retelele de cartier controleaza o cota de piata de aproximativ 13%. O asemenea crestere a atras atentia marilor furnizori de servicii internet care, in special RCS+RDS, au inceput sa achizitioneze astfel de retele.
Numarul clientilor abonati la serviciile de telefonie fixa ai RCS+RDS, a crescut cu 22% fata de primavara 2006, atingand cifra de 550.000 la sfarsitul primului semestru. O ficialii companiei se asteapta ca numarul abonatilor sa depaseasca 700.000 la sfarsitul anului 2006.
In luna august, resursele de numerotatie alocate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) companiei au fost suplimentate cu 60.000 de numere, care urmeaza a fi utilizate pentru servicii de telefonie fixa. RCS+RDS are astfel o alocatie de aproape un milion si jumatate de numere de la ANRC.
RCS+RDS, alaturi de UPC Astral, este principalul furnizor alternativ de telefonie fixa din Romania, segment ce ramane dominat de fostul monopol de stat Romtelecom, unde acum actionar majoritar este grupul elen de telefonie OTE.
Operatorii alternativi detineau in jur de noua la suta din piata de telefonie fixa la finele anului trecut, conform datelor ANRC, desi primele oferte de telefonie fixa de la acestia au aparut la finele anului 2003, la aproape un an dupa eliminarea monopolului RomTelecom asupra acestui segment.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani