Top 10 banci cu dobanzi mari la economiile in euro
Data publicarii: 14-01-2013 | Finante-Banci
Pentru o suma de 10.000 de euro, depusa intr-un depozit pe o perioada de trei luni, cu plata dobanzii la scadenta, bancile de pe piata din Romania ofera o dobanda anuala cuprinsa intre 4,25% si 1,50%, ceea ce se traduce intr-un castig cuprins intre 89,25 si 31,5 euro.
Bancile grecesti ATE Bank si Piraeus Bank sunt cele care practica in prezent rata cea mai ridicata a dobanzii, de 4,25% pe an. Astfel, la maturitatea depozitului, dupa cele trei luni de la depunerea banilor, castigul obtinut va fi de 89,25 de euro. Comisionul de retragere a numerarului in ziua scadentei este de 0% si de 0,5% dupa aceasta data. Rata dobanzii practicata de cele doua banci este identica pentru ca in vara anului trecut ATE Bank a fost preluata de Piraeus Bank.
Urmatoarea banca clasata in topul celor care ofera cele mai mari dobanzi la euro este Volksbank, cu o rata anuala de 4%, practicata pentru sumele depuse pe trei luni, la finalul carora bonificatia va fi de 84 de euro. Comisionul de retragere a numerarului in ziua scadentei este de 0% si de 0,4%, dupa aceasta data.
OTP Bank afiseaza o dobanda de 3,90% pe an, pentru depozitele constituite la trei luni, astfel ca la finalul perioadei castigul astfel obtinut va fi de 81,90 euro. Și aici, comisionul de retragere a numerarului in ziua scadentei este de 0% si de 0,4%, dupa aceasta data.
Alpha Bank, cea mai mare banca cu capital grecesc din Romania, practica o dobanda anuala fixa de 3,75%, astfel ca suma castigata la maturitatea depozitului va fi de 78,75 euro. Comisionul de retragere a numerarului este zero.
In aceleasi conditii, Banca Carpatica ofera o dobanda de 3,5% pe an, astfel ca la finalul perioadei suma primita in plus pentru cei 10.000 de euro va fi de 73,50 euro. Atentie insa la comisionul de retragere a numerarului, pentru ca acesta este zero doar pentru depozitele constituite pentru o perioada mai mare de trei luni, in caz contrar practicandu-se unul de 0,2%.
Acelasi nivel al dobanzii, de 3,5% pe an, este practicat si de Banca Feroviara, prin depozitul Intercity. La maturitatea acestuia, suma castigata este tot de 73,50 euro. Aici, comisionul de retragere este 0% in ziua scadentei, si de 0,5% in rest.
O rata a dobanzii ceva mai mica, de 3,4% pe an, ofera Bancpost. La maturitatea depozitului, bonificatia va fi de 71,4 euro. Atentie insa la comisionul de retragere a numerarului care este de 0,4%.
ProCreditBank este urmatoarea banca clasata dupa cele mai mari dobanzi oferite la euro, astfel ca institutia afiseaza o rata anuala de 3,3%. Castigul obtinut in urma depunerii celor 10.000 de euro va fi astfel de 69,3 euro. Banca practica un comision de administrare a contului curent de 0,5 euro. De asemenea, la finalul perioadei, comisionul de retragere va fi de 0% pentru ridicarea banilor in cinci zile de la scadenta si de 0,55% in alte conditii.
Marfin Bank are in oferta sa un depozit la termen pentru care afiseaza o dobanda anuala de 3,25%, suma astfel acumulata fiind de 68,25 euro. Comisionul de retragere a numerarului este insa de 0,5% si in ziua scadentei si intr-o alta data.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice