ADRIAN NASTASE, aviz pentru ELIBERARE CONDITIONATA
Data publicarii: 09-01-2013 | Diverse
Fostul premier Adrian Nastase a primit aviz pentru eliberare conditionata. Avizul a fost dat de Comisia de eliberari conditionate a Penitenciarului Jilava si are rol consultativ. Decizia finala va fi luata pe 12 februarie de un judecator.
Fostul premier ar putea fi pus in libertate inainte de termen, dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul la care poate fi eliberat.
Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca, miercuri, Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a constatat ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier si a dat aviz favorabil.
El a precizat ca membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.
Cazacu a mai spus ca au fost luate in considerare in stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa in urma unei decizii a instantei.
Avocatul a precizat ca avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Nastase din penitenciar va fi analizat de judecator, o decizie a instantei putand fi data la inceputul lunii februarie.
Avocatul a precizat ca daca hotararea instantei nu va fi favorabila, aceasta poate fi atacata cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu inca trei zile.
Adrian Nastase este incarcerat din iunie 2012, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.
In 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara ca Nastase ar mai avea de executat, dupa calculele apararii, 35 - 36 de zile de inchisoare din condamnarea primita in dosarul "Trofeul calitatii" si ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013, scrie MEDIAFAX.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii