Preturile hoteliere din capitalele europene au continuat sa scada
Data publicarii: 08-01-2013 | Turism
- Moscova este, in continuare, cel mai scump oras european, desi a avut un declin de aproape 2,4%
- Hotelierii din Bucuresti au redus preturile cu doar 2,83%, ramanand insa o locatie ceva mai avantajoasa
In majoritatea metropolelor europene costurile la cazare au scazut, in luna noiembrie a anului trecut, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, potrivit barometrului preturilor hoteliere in capitalele europene, lansat de hotel.info.
Astfel, conform sursei citate, preturile camerelor de hotel din Bucuresti sunt ceva mai avantajoase, in timp ce Moscova este din nou cea mai scumpa metropola europeana, iar serviciile hoteliere din Atena, prinse in vartejul crizei economice grecesti.
Desi costurile cazarii la Moscova au scazut cu 2,39 puncte procentuale in comparatie cu aceeasi perioada a a anului 2011, totusi capitala rusa ramane, cu 179,39 euro, cea mai scumpa locatie din Europa.
Londra se situeaza pe locul al doilea, cu aproximativ 166 euro, urmata de Stockholm, unde o noapte de cazare costa in medie 156 euro. Pe locul al patrulea in topul celor mai scumpe capitale europene se afla Oslo, cu 153 euro. Aici insa, preturile au avut un declin de peste 10%.
Hotelierii din Copenhaga, cu o medie de 133,07 euro pe noapte de cazare, se prezinta ca sectorul hotelier metropolitan cel mai avantajos din cele patru tari scandinave. La Kiev, preturile la hoteluri s-au mentinut la un nivel relativ ridicat,insa, cu media de 121,39 euro, oaspetii au trebuit sa scoata din buzunar, in noiembrie, cu mult mai putin decat pana acum.
Costurile cazarii la Bucuresti, in scadere cu 2,83%
Si la Bucuresti, costurile cazarii au scazut, desi doar cu 2,83%, ajungand la 79,59 euro, fata de 81,91 euro, anterior.
Consecinte evidente ale situatiei economice au fost resimtite in special de hotelierii din tarile afectate de criza, Grecia si Portugalia.
Astfel, preturile medii pe camera au scazut, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, la Lisabona, cu 16% , ajungand la 68,15 euro, iar la Atena chiar cu peste 18%, ajungand la 67,12 euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii