OMV Petrom a finalizat vanzarea subsidiarei LPG catre Crimbo Gas International

Data publicarii: 08-01-2013 | Afaceri

OMV Petrom a anuntat luni, intr-un comunicat remis AGERPRES, finalizarea tranzactiei pentru vanzarea participatiei de 99,99% in subsidiara Petrom LPG SA catre Crimbo Gas International.

Conform sursei citate, in urma finalizarii tranzactiei, noul nume al companiei va fi S.C. GASPECO L&D S.A. 

Decizia corespunde strategiei OMV Petrom si a Grupului OMV de optimizare a portofoliului de Rafinare si Marketing in vederea imbunatatirii eficientei, pentru a contribui astfel la performanta durabila necesara cresterii, se arata in comunicatul Petrom. 

Crimbo Gas International, intreprindere romaneasca infiintata in anul 2004, este implicata in activitati de distributie GPL. 

Petrom LPG, membra a grupului OMV Petrom, este activa in domeniul distributiei de GPL in urmatoarele forme: GPL auto, butelii aragaz si propan. 

Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Gaze si Energie, Rafinare si Marketing. Grupul si-a consolidat pozitia pe piata petroliera din Europa de Sud-Est in urma unui amplu proces de modernizare si eficientizare, pentru a carui implementare au fost realizate investitii de peste 7,7 miliarde de euro in ultimii sapte ani. 

Grupul exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 812 milioane de barili echivalent petrol (in Romania 786 milioane barili echivalent petrol) si are o capacitate nominala anuala de rafinare de 4,5 milioane tone la sfarsitul anului 2011. 

Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent in Romania, Republica Moldova, Bulgaria si Serbia, prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operate sub doua branduri, Petrom si OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere in Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de OMV Petrom. 

OMV, una din cele mai mari companii industriale publice din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: