Institutul Bancar Roman se restructureaza
Data publicarii: 07-01-2013 | Finante-Banci
Sistemul bancar din Romania a trecut si va continua sa treaca printr-un proces de restructurare a activitatii, fapt care a condus atat la diminuarea semnificativa a retelelor de unitati, cat si a cererii de pe piata trainingului financiar-bancar. Subsecvent, bugetele destinate in acest scop la nivelul institutiilor de credit s-au redus dramatic, iar tendinta se va manifesta si pe parcursul anului 2013.
In acest context, s-a impus si restructurarea Institutul Bancar Roman (IBR), a carui principala misiune este formarea si perfectionarea profesionala continua a personalului din cadrul sistemului financiar bancar. Acest proces de adaptare la noile conditii si constrangeri in care evolueaza sistemul bancar necesita, pentru functionarea in conditii de eficienta, masuri de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor, inclusiv prin diminuarea costurilor cu personalul.
In acest moment preocuparea centrala a IBR este legata de valorificarea reputatiei Institutului decurgand inclusiv din colaborarea cu specialisti de prestigiu din BNR si bancile comerciale si din recunoasterea de catre autoritati nationale si internationale a certificarilor si diplomelor eliberate de IBR .
O atentie deosebita este acordata reorientarii ofertei de training catre programe cu inalte standarde de calitate referitoare la noua arhitectura a sistemului financiar european si noile reglementari ale UE in domeniul bancar, precum si spre programe care sa vina in intampinarea cerintelor bancilor comerciale cu privire la reprofesionalizarea resursei umane.
Reamintim ca IBR a fost infiintat in anul 1991 intr-un moment cheie al reconstructiei sistemului bancar romanesc, fiind ani la randul un ingredient esential al procesului de dezvoltare a pregatirii si perfectionarii profesionale in domeniul financiar-bancar.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des