AVAS va lansa la privatizare inca 15 societati pana la sfarsitul anului
Data publicarii: 23-10-2006Societatile Rami Dacia, Electroputere Craiova, Antibiotice Iasi, aflate in portofoliul AVAS, si IAR Ghimbav, Daewoo Craiova, aflate in portofoliul Ministerului Economiei, prezinta oportunitati unice pentru investitori, in opinia presedintelui AVAS, pentru ca functioneaza in domenii de nisa sau este singura companie din domeniul sau de activitate ramasa la stat.
Anuntul de privatizare a companiei Rulmentul Brasov va fi, de asemenea, publicat in acest an. "Interesul pentru Rulmentul este instabil. Exista doua-trei societati care se intereseaza constant. Pe baza oferetelor vom lansa privatizarea inainte de sfarsitul anului, dar ca si in cazul Electroputere exista problema datoriilor", a precizat Orasanu.
Nitramonia Fagaras, Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov si Aversa Bucuresti ar putea beneficia de stergerea partiala a datoriilor care depasesc, pentru toate cele patru societati, 400 milioane lei.
Referindu-se la privatizarea Antibiotice Iasi, presedintele AVAS a declarat ca nu ia, in niciun caz, in considerare cererea salariatilor societatii de a le vinde un pachet de actiuni de10%. "Nu sustin acest demers in fata guvernului. Discut cu salariatii chestiuni sociale legate de salarii sau de mentinerea locurilor de munca, dar nu sunt de acord sa discut cu ei decizia actionariatului sau probleme de management", a precizat Orasanu.
AVAS a publicat, pe 16 octombrie, anuntul de vanzare, prin negociere, a 53,01% din capitalul social al Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare. Investitorii interesati pot depune scrisori de intentie neangajante pana pe 1 noiembrie 2006. Ceilalti actionari importanti ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5.21%).
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani