Sase din zece romani clienti ai IFN au cont bancar - SONDAJ
Data publicarii: 19-12-2012 | Finante-Banci
Sase din zece persoane clienti ai institutiilor financiare nebancare (IFN) nu au un cont bancar, iar opt din zece spun ca le-ar fi dificil sau imposibil sa faca rost de bani pentru o nevoie urgenta, dar o treime reuseste sa economiseasca bani planificand cheltuielile, potrivit unui sondaj.
"In aceasta situatie este extrem de important ca institutiile financiare nebancare sa le ofere o alternativa convenabila celor care altfel ar fi privati de accesul la o forma de finantare. In acelasi timp, creditorii trebuie sa continue sa ofere imprumuturi intr-un mod responsabil, astfel incat clientii sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa evite situatiile de supraindatorare", a declarat intr-un comunicat directorul general al Provident Financial Romania, Ivo Kalik.
Sondajul a fost efectuat in septembrie de compania britanica de cercetare a pietei YouGov pentru Provident Financial Romania, pe un esantion de 2.164 de respondenti.
Doi din trei romani care au apelat la serviciile unei institutii financiare nebancare isi permit sa restituie creditele contractate fara a pune presiune pe bugetele personale.
Cei mai multi acceseaza credite de valoare mica, pe termen scurt, valoarea medie a tuturor datoriilor individuale fiind sub 5.000 de lei. Acestia se imprumuta pentru a echilibra bugetele personale si familiale sau pentru cheltuieli neprevazute.
Totodata, 91% dintre respondenti au afirmat ca imprumuta doar sume de bani care se potrivesc situatiei lor financiare si 94% spun ca analizeaza atent avantajele si implicatiile contractarii unui imprumut inainte de semnarea contractului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii