Companiile imobiliare straine au inceput sa vanda proprietati in Romania
Data publicarii: 23-10-2006Pe aceeasi pagina de internet, cei interesati pot afla mai multe despre ansamblul de locuinte de vacanta Cronos Residence. Acesta este amplasat in statiunea Olimp, din judetul Constanta, la 150 de metri de plaja. Preturile in cadrul complexului incep de la 48.447 lire sterline (circa 72.238,82 de euro) pentru un apartament cu un dormitor, pe piata britanica.
Ansamblul este construit de compania constanteana de constructii Alcor Construct, cu o investitie de circa 7,5 milioane de euro. Locuintele din cadrul Cronos Residence variaza pe piata romaneacsa intre 50.000 si 63.000 de euro.
De asemenea, pe pagina de internet a companiei imobiliare "The Right Move Aboard", cu sediul in Marea Britanie, cei interesati pot cumpara locuinte in ansamblul rezidential Planorama, care se construieste in zona Doamna Ghica din Bucuresti. Apartamentele pot fi achizitionate la preturi incepand de la 52.080 de euro la 167.160 de euro. Pe piata romaneasca, Planorama a fost lansat in luna iunie. La inceperea vanzarilor, preturile oscilau intre 39.722 de euro si 124.173 de euro, fara TVA.
Ansamblul Planorama include peste o mie de apartamente, va fi lansat pe piata in 2008 si presupune o investitie de peste 60 de milioane de euro. Proiectul este edificat de investitorul imobiliar EuroHabitat.
Piata imobiliara romaneasca a inregistrat in unltimii trei ani o crestere anuala de circa 25%, fiind alimentata de tranzactiile speculative. Acestea sunt incheiate in vederea imbunatatirii legislatiei in domeniul proprietatii, a deschiderii pietei si a accesului la fonduri europene de circa 11 miliarde de euro, odata cu integrarea europeana, arata un studiu al celor mai interesante investitii imobiliare, realizat de furnizorul de informatii financiare HIFX..
"In ceea ce priveste piata rezidentiala. exista doua segmente de interes pentru investitorii straini. Intai este vorba despre imobililele in faza de proiect, din Bucuresti. O garsoniera, spre exemplu, poate sa coste circa 25.000 de lire sterline (echivalent a circa 37.277,24 de euro)" si, daca preturile vor creste cu circa 30% dupa integrare, asa cum arata previziunile, investitorii britanici ar putea obtine un profit interesant pentru o investitie relativ mica", declara directorul de marketing al HIFX, Mark Bodega.
De asemenea, sunt interesante investitiile in zona Brasovului si Poiana Brasov, unde se gaseste cea mai mare partie de schi din Romania. Proiecte pentru construirea si inaugurarea, in 2008, a unui aeroport si a unei autostrazi care va lega zona de Bucuresti ridica gradul de atractivitate al zonei, mai precizeaza acesta.
"Asigurati-va ca analizati intai proprietatile", atrage atentia directorul de marketing al HIFX, Mark Bodega. Investitorii ar trebui sa cerceteze referintele si experienta anterioara a managerilor de proiecte imobiliare si sa apeleze la serviciile unui avocat care este familiarizat cu reglementarile in domeniul proprietatii si care isi poate sfatui clientul in aceasta privinta, mai sustine oficialul HIFX.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani