Campania electorala pentru parlamentare - la final
Data publicarii: 07-12-2012 | Politica
Campania electorala pentru alegerile parlamentare inceputa pe 7 noiembrie, la ora 0,00, se incheie sambata, la ora 7,00.
In cele 30 de zile de campanie, peste 2.400 de candidati din partea a 30 de competitori electorali intrati in cursa pentru un loc in Parlament au incercat sa castige increderea electoratului, care duminica va trebui sa-si desemneze reprezentantul in forul legislativ al tarii.
Sectiile de votare se vor deschide duminica, la ora 7,00, 18.248.414 cetateni cu drept de vot, potrivit BEC, fiind asteptati la urne pana la ora 21,00.
Pentru acest scrutin au fost organizate 18. 762 sectii de votare atat in tara, cat si in strainatate. Peste hotare sunt 306 sectii, iar in tara 18.456.
Bucurestenii vor avea la dispozitie 1.239 sectii de votare, in sectorul 1 fiind 161; in sectorul 2 - 200; in sectorul 3 - 274; in sectorul 4 - 175; in sectorul 5 - 196; in sectorul 6 - 233.
Pe 9 decembrie sunt asteptati la urne cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani, pana in ziua alegerilor inclusiv. Nu au dreptul de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Alegatorii voteaza numai la sectia la care este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul, pe baza actului de identitate - cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate; in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, pasaportul simplu cu mentiunea privind stabilirea domiciliului in strainatate, in cazul cetatenilor cu resedinta in strainatate pasaportul simplu sau in cazul statelor membre ale Uniunii Europene si cartea de identitate, insotite de orice alt document emis de autoritatile straine care dovedeste resedinta in strainatate; in cazul membrilor reprezentantelor diplomatice, pasaportul diplomatic sau de serviciu; in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.
La urne, alegatorul primeste doua buletine de vot - unul pentru Senat si altul pentru Camera Deputatilor. Alegatorii vor vota separat in cabine inchise, aplicand stampila care poarta mentiunea "Votat" inauntrul patrulaterului care cuprinde numele si prenumele candidatului pe care il doresc in Legislativ.
Accesul in cabina de vot cu orice fel de aparate in scopul inregistrarii sau preluarii de imagini este interzis.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii