Rezervele globale de petrol si gaze in usoara crestere
Data publicarii: 06-12-2012 | Economie
Rezervele globale de petrol au crescut cu 1% iar rezervele de gaze cu 4% in 2011. Veniturile in industria de petrol si gaze au inregistrat o crestere de 27% in acelasi an. La baza acestei cresteri au stat cheltuielile mai mari cu 19% alocate explorarii si dezvoltarii in 2011, dupa cum se arata in studiul anual Ernst & Young - Global oil and gas reserves study - publicat astazi. Studiul analizeaza explorarile si productia regionala si globala realizate de 75 de companii pe o perioada de 5 ani, respectiv intre 2007 si 2011.
Cheltuieli de capital
Totalul global al cheltuielilor de capital realizate de companiile incluse in studiu a fost de 480,5 miliarde de USD in 2011, reprezentand o scadere de 3% fata de 2010. Cu toate acestea, respectivele companii au facut investitii semnificative in identificarea de noi resurse si in dezvoltarea rezervelor existente, intensificand explorarea si crescand cheltuielile alocate la 384,2 miliarde de USD, cu 19% mai mult fata de 2010.
Rezervele de petrol si gaze
Rezervele globale de petrol au crescut in fiecare an al perioadei studiate (2007-2011), inregistrand o crestere de 1% in 2011. Productia globala de petrol a scazut cu 4% in 2011, fiind afectata in special de declinul inregistrat in regiunile din Africa si Orientul Mijlociu, datorat in mare parte instabilitatii politice, precum si de declinul inregistrat in Europa, ca urmare a scaderii constante a investitiilor pe durata mai multor ani.
Rezervele globale de gaze naturale au crescut cu 4% in 2011, inregistrand o crestere totala de 27% in perioada de 5 ani cuprinsa de studiu. Productia de gaze naturale a crescut cu 4% in 2011. Cele mai mari cresteri, atat la nivelul rezervelor, cat si la cel al productiei de gaze, au fost inregistrate, in 2011, in zona Asia-Pacific si SUA.
Venituri si profit
Cresterile de pret ale petrolului si gazelor naturale au dus la o crestere de 27% a veniturilor realizate din activitatea de productie a companiilor incluse in studiu, inregistrand o valoare totala de 1,2 trilioane de USD. Costurile de productie au crescut cu 31% in 2011, datorita cresterii costurilor cu forta de munca si serviciile si cresterii cheltuielilor si taxelor de productie. Profitul inregistrat dupa deducerea taxelor pe zona upstream la nivel global a crescut cu 29% fata de anul 2010, profitul inregistrat de companii, in 2011, fiind de 319,9 miliarde de USD.
Totusi, rezultatele inregistrate in industria de petrol si gaze in 2011 au fost mixte. Preturile au atins niveluri destul de ridicate ceea ce a permis companiilor realizarea unor venituri in crestere, insa costul inflatiei a fost resimtit in segmentul upstream. In acest context, controlul costurilor si reducerea riscurilor au dobandit o importanta tot mai mare in eforturile facute de companii pentru a creste.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii