RCS & RDS - reactie la declaratiile Discovery si CNA
Data publicarii: 04-12-2012 | Media
Scrisoarea deschisa a domnului Mark Hollinger, presedintele Discovey Networks International, ne surprinde prin contradictia dintre grija deosebita pentru soarta telespectatorilor, exprimata in acest mesaj si pozitia din timpul negocierilor, cand principala preocupare a reprezentantilor Discovery era mentinerea unor tarife si a unor venituri garantate cat mai mari.
Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks. Astfel, ingrijorarea domnului Hollinger ca telespectatorii vor plati "preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc” nu va mai avea temei.
Ne exprimam speranta ca toti fanii Discovery, semnatari ai petitiei sau nu, vor reusi sa ii convinga pe reprezentantii Discovery Networks sa accepte acest demers si astfel sa le permita cat mai curand vizionarea canalelor dorite si totodata, ca domnul Hollinger nu va ignora solutia propusa, refuzandu-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate in scrisoare.
***************************************************************
Avand in vedere pozitia exprimata de domnul Rasvan Popescu, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, in legatura cu inlocuirea programelor Discovery in grilele RCS & RDS, dorim sa facem urmatoarele precizari:
Contractul de distributie dintre compania noastra si Discovery Networks International a expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2012 si nu a putut fi prelungit, intrucat cele doua parti nu au reusit sa gaseasca o solutie reciproc convenabila. In aceste conditii am fost fortati sa intrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fara contract nu este permisa de lege.
Precizam ca anterior, societatea noastra a depus la CNA solicitarea de modificare de grila, dar aceasta nu a fost discutata in Consiliu. Nu putem sa nu constatam ca domnul Rasvan Popescu este mult mai grabit sa aplice amenzi anumitor companii, adoptand pozitii partizane in litigii comerciale, decat de indeplinirea procedurilor legale, astfel incat telespectatorii sa poata avea acces la canalele oferite. Nu credem ca rolul domnului Rasvan Popescu, in calitate de presedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenta ofertei comerciale a unui operator sau de a-si exprima si a incerca sa isi impuna preferintele pentru un furnizor de programe, in defavoarea altora.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii