Fondul Proprietatea va putea sa acorde dividende

Data publicarii: 29-11-2012 | Bursa

"Actiunile societatilor comerciale aflate in procedura de insolventa sau reorganizare sunt incluse in activul net al Fondului Proprietatea fie la valoarea zero, fie la valoarea stabilita de un evaluator independent prin utilizarea unor metode de evaluare conforme cu Standardele Internationale de Evaluare (conforme principiului valorii juste), conform optiunii administratorului Fondului. In cazul in care administratorul alege utilizarea unor metode de evaluare conforme cu Standardele Internationale de Evaluare (conforme principiului valorii juste), in calculul activului net al Fondului Proprietatea va fi luata in considerare, in mod obligatoriu, valoarea mentionata in raportul de evaluare al evaluatorului independent", se arata in proiectul de regulament redactat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Legislatia nu permite acordarea de dividende in cazul in care valoarea activului net pe actiune este sub valoarea nominala. Valoarea unitara a activului net al Fondului Proprietatea este sub 1 leu, din cauza inergistrarii la zero a participatiei la Hidroelectrica.

Fondul Proprietatea si-a redus in luna iunie cu 21% valoarea activului net, ca urmare a intrarii Hidroelectrica in insolventa. Fondul detine 20% din actiunile celui mai mare producator de energie elerctrica din Romania. La finalul lunii octombrie activul net pe actiune era de 0,96 lei.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: