Spania: Bankia va concedia 6.000 de angajati

Data publicarii: 29-11-2012 | International

Bruxelles-ul da bani bancilor spaniole, dar impune concedieri masive! Bankia a anuntat ca va inchide peste o mie de sucursale si va renunta la peste 6.000 de angajati. Anuntul facut de presedintele Bankia a venit la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a aprobat planurile de restructurare a celor patru banci spaniole nationalizate.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Joaquin Almunia, a prezentat miercuri conditiile pe care institutia comunitara le va impune sistemului bancar spaniol in vederea deblocarii imprumutului necesar restructurarii celor patru banci nationalizate: Bankia, Novagalicia, Caixa si Banco de Valencia. In primul rand, Almunia a anuntat ca se va impune o reducere a volumului de activitate a acestor banci cu peste 60%. Aceasta va atrage dupa sine inchiderea de filiale, reduceri de personal, interzicerea operatiunilor financiare cu grad ridicat de risc sau chiar lichidarea entitatilor financiare, atunci cand pretul restructurarii depaseste valoarea activelor bancii.

 "Cele trei banci spaniole (Bankia Catalunya, Bankia Nova si Caixa Galicia) isi vor lichida subsidiarele si participarea industriala in forma definita in fiecare plan de restructurare. Sumele provenite din aceste vanzari vor fi folosite la finantarea restructurarii fiecarei banci si vor limita nevoia de ajutor public", a spus Joaquin Almunia, Comisar european pentru Competitie.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: