Victor Ponta: Bugetul nu va fi aprobat pana pe 31 decembrie; nu poate fi votat cu gandul la Craciun

Data publicarii: 29-11-2012 | Economie

Bugetul pe 2013 nu va fi aprobat pana pe 31 decembrie, existand o singura obligatie legala a primului-ministru aceea de a prezenta bugetul in 15 zile de la investirea noului Guvern, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, la sediul central al PSD.

"Conform calendarului pe care noi l-am gandit, pe 20 decembrie se depune juramantul in Parlament de catre noii membri, pe 21 decembrie sunt pregatit sa vin in Parlament cu structura si programul de guvernare, iar pe 22 sa depun la Parlament proiectul de buget. Insa, proiectul de buget nu cred ca se va dezbate si nici nu-i bine sa-l dezbatem cu gandul la plecat acasa de Craciun si este normal ca, la inceputul lunii ianuarie, asa cum discutat cu delegatia FMI - 7, 8, 10 ianuarie -, delegatia FMI, a Comisiei Europene, Bancii Mondiale sa fie la Bucuresti pentru a discuta bugetul pe 2013, mai ales ca va fi un buget cu pregatire multianuala", a spus premierul, mentionand ca i se pare normal ca guvernul care va fi investit dupa alegeri sa stea patru ani. 

Premierul a aratat ca exista o serie de practici europene in acest sens si a dat asigurari ca tara nu va ramane fara buget. 

"Deci, intre 10 si 15 ianuarie discutam cu FMI si Banca Mondiala si pe 15 ianuarie, daca toate aceste lucruri sunt in regula,. Parlamentul este chemat in sesiune extraordinara numai si numai pentru a discuta bugetul. Si vor fi 5, 7, 10 zile serioase de dezbateri serioase pe buget. Altfel, daca il aducem pe 22, 23, va dati seama, va fi o formalitate. De fapt, parlamentarii vor vota, nu vor avea timp nici sa studieze, nu cred ca vom avea timp sa facem lucrul acesta", a argumentat copresedintele USL. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: