Suma pentru care s-a vandut 70% din eMag a iesit la lumina: 83 de milioane de dolari

Data publicarii: 29-11-2012 | IT&C

Grupul media multinational Naspers a achitat in octombrie 83 de milioane de dolari pentru tranzactia incheiata la sfarsitul lunii iulie, prin care gigantul sud-african a preluat pachetul majoritar de 70% din actiunile eMag, cel mai mare retailer online de pe piata romaneasca. Aceasta informatie a fost confirmata de surse din cadrul eMag, care afirma ca 70% din actiuni au fost vandute cu circa 83 de milioane de dolari.

Potrivit rapoartelor companiei sud-africane, Naspers a achitat, pentru controlul eMag si pentru o participatie minoritara a magazinului Souq.com, platforma de comert online din Orientul Mijlociu, in total 120 de milioane de dolari. Aceasta ultima tranzactie s-a ridicat la 40 de milioane de dolari, conform publicatiei Tfour.me din Orientul Mijlociu, citata de Mediafax.

Naspers se extinde in Est

Grupul Naspers intentioneaza sa se raspandeasca in aceasta regiune, urmarind ca eMag sa se extinda "pe principalele piete din Estul Europei. Un prim pas va fi facut anul acesta prin intrarea in Bulgaria, urmand ca in scurt timp sa se demareze noi operatiuni pe alte piete mari din regiune", se arata intr-un comunicat al companiei de la sfarsitul iulie, citat de "Ziarul Financiar".

Integral Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: