Top 5 credite de nevoi personale in lei

Data publicarii: 27-11-2012 | Finante-Banci

  

  1. Creditul Divers BCR - Banca Comerciala Romana
  2. Credit pentru nevoi personale - Garanti Bank
  3. Credit de nevoi personale cu dobanda fixa - OTP Bank
  4. Credit pentru nevoi personale - Citibank
  5. ING Personal cu Asigurare de Viata - ING Bank

Sfarsitul de an reprezinta un moment prielnic pentru a face cadouri persoanelor dragi sau pentru a ne dota locuintele cu noi produse electronice si electrocasnice. Pentru a putea cumpara avem insa nevoie de bani, iar de cele mai multe ori cei de care dispunem sunt insuficienti pentru satisfacerea tuturor dorintelor. O varianta pentru persoanele aflate intr-o astfel de situatie o reprezinta contractarea unui credit de nevoie personale. Sunt banci care acorda acest tip de imprumut intr-un timp destul de scurt, documentatia necesara fiind simplificata.

Portalul www.eFin.ro, lider in servicii financiare online, a analizat ofertele bancilor si va prezinta cele mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei.

Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii:

  • 1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5;
  • 2.Avantaje: unele institutii ofera anumite facilitati in functie de care s-a asociat fiecarei oferte un scor de la 1 la 5 (perioada de gratie, Internet Banking gratuit etc);
  • 3.Disponibilitatea institutiei de a acorda finantare persoanelor fizice. Pe fondul unui mediu financiar afectat de criza, bancile si-au inasprit conditiile de creditare; astfel, s-a atribuit un scor de la 1 la 5 in functie de criteriile de eligibilitate solicitate potentialilor clienti pentru obtinerea de finantare.

Pe primul loc al topului se claseaza creditul de nevoi personale Divers BCR oferit de catre Banca Comerciala Romana.Dobanda creditului este fixa si poate avea o valoare intre 12.90% si 19.90%. Pentru o valoare a imprumutului de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani, DAE este de 13.69%.

Avantaje: pe langa faptul ca dobanda creditului este fixa, banca nu percepe comision de administrare sau de analiza. De asemenea, BCR ofera gratuit asigurarea de viata, documentatia necesara este simplificata, iar imprumutul este aprobat in cel mult 3 zile de la depunerea acesteia. In cazul in care clientul incaseaza salariul/pensia in cont BCR, acesta beneficiaza de o dobanda mai mica.

Dezavantaje: dobanda se stabileste in functie de istoricul de creditare al clientului, comportamentul sau de plata, vechimea si continuitatea sa in munca. 

Creditul de nevoi personale oferit de Garanti Bank se afla pe pozitia a doua a clasamentului. Banca ofera acest credit cu o dobanda fixa de 10.44%. DAE are o valoare de 13.62% pentru un imprumut in valoare de 10.000 lei pe o perioada de 60 de luni.

Pentru a contracta acest credit, solicitantii vor plati un comision de analiza dosar in valoare de 200 lei si un comision lunar de administrare de 0.20% aplicat la soldul creditului.

Avantaje: asigurare de protectie a venitului oferita gratuit, dobanda fixa.

Dezavantaje: clientii standard nu beneficiaza de o dobanda redusa daca nu incaseaza venitul in cont Garanti Bank.

Locul trei al topului revine creditului de nevoi personale oferit de OTP Bank. Dobanda perceputa pentru acest credit este fixa si are o valoare de 15.12%. DAE este de 16.21%, pentru un credit in valoare de 10.130 lei pe o perioada de 5 ani.

Avantaje: creditul are costuri mici, dobanda fiind fixa, iar comisioanele de administrare si analiza dosar sunt 0. Un alt avantaj este asigurarea pentru risc deces, oferita gratuit pe perioada de creditare. De asemenea, banca accepta o gama larga de venituri. Venitul lunar minim solicitat pentru cereri individuale este de 350 lei.

In cazul in care clientul nu inregistreaza restante, nu solicita schimbarea datei de scadenta, nu modifica metoda de rambursare a creditului si nu ramburseaza anticipat creditul (integral sau partial), la fiecare a 12-a rata lunara nu va achita dobanda, ci doar principalul.

Pe locul 4 in clasament se situeaza creditul oferit de Citibank. Dobanda este fixa si poate avea o valoare cuprinsa intre 13.99% si 18.99%. DAE, pentru un imprumut in valoare de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani, este de 14.92% (pentru dobanda de 13.99%). Banca percepe, de asemenea, un comision de analiza a dosarului de 600 lei si un comision lunar de administrare de 20 lei.

Avantaje: Rate fixe si egale pe toata perioada de rambursare, comisioanele fiind incluse in totalitate in ratele lunare de credit.

Dezavantaje: clientii standard nu beneficiaza de o dobanda redusa daca nu incaseaza venitul in cont Citibank. Varsta minima a solicitantului acceptata de banca este de 25 de ani.

Locul 5 al topului este ocupat de creditul de consum cu asigurare de viata inclusa de la ING Bank. Banca percepe o dobanda variabila de 14.71% (Robor la 3 luni + 9%). Pentru un imprumut de 10.000 lei pe o perioada de 5 ani, DAE are o valoare de 16.96%.

Institutia solicita un comision de analiza a dosarului de 105 lei, platibil doar in cazul acordarii creditului, si un comision de administrare de 1% din valoarea totala a creditului, platit o singura data, la acordarea imprumutului.

Avantaje: Banca accepta o gama larga de venituri, iar venitul minim solicitat pentru cererile individuale este de 800 lei. Solicitantii care aplica pentru un credit ING Personal pana la data de 15 decembrie 2012 intra automat in tragerea la sorti pentru premiul de 5.000 euro.

Dezavantaje: Marja bancii este personalizata in functie de incasarea recurenta a salariului in contul ING, istoricul clientului cu banca de cel putin 1 an sau perioada de creditare. De exemplu, pentru clientii care incaseaza salariul in cont ING, marja poate fi de 5%.

Despre Efin.ro

Lansat in 2009, portalul financiar www.efin.ro, lider pe piata serviciilor financiare online din Romania, promoveaza produsele si serviciile oferite de institutiile financiare pentru toate categoriile de beneficiari: persoane fizice, IMM-uri, companii. Efin.ro ofera instrumente financiare precum Credit Scoring pentru persoane fizice, RisCo - verificare firme pentru companii, precum si posibilitatea de monitorizare a portofoliului de clienti din punct de vedere al bonitatii financiare, privind comportamentul la plata si juridic.

Comunicat de presa


Ultimele stiri pe BankNews.ro: