Unitatile de fond ale ETF BET Tradeville au crescut cu 20%
Data publicarii: 27-11-2012 | Bursa
Numarul de unitati de fond puse in circulatie ale ETF BET Tradeville, unicul fond deschis listat la Bursa de Valori Bucuresti, a crescut cu 20%, pana la 120.000. Valoarea activelor nete ETF BET Tradeville, fond administrat de SAI Vanguard Asset Management S.A., a ajuns la 593727,07 lei.
"Ne bucuram ca interesul pentru ETF BET Tradeville a crescut si ne asteptam ca acest segment al pietei fondurilor de investitii sa se dezvolte precum s-a intamplat pe pietele din regiune: Budapesta, Viena, Varsovia. Aceasta crestere se datoreaza eforturilor sustinute de promovare depuse de la listarea acestuia atat in randul investitorilor institutionali, cat si prin webinarii si seminarii dedicate investitorilor de retail. Consideram ca interesul investitorilor individuali va creste pe masura ce preocuparea pentru o pensie mai buna ii va indemna sa investeasca si in actiuni pentru a-si creste puterea cumparare a economiilor”, a declarat Dragos Darabut, director general SAI Vanguard Asset Management.
In 2011, in Europa numarul de ETF-uri a crescut cu 21%, in timp ce in SUA au aparut cu 25% mai multe ETF-uri fata de anul precedent. Pe piata poloneza, volumul tranzactiilor cu ETF-uri a crescut in 2011 de 2.5 ori fata de 2010, in timp ce pe bursa de la Budapesta lichiditatea pe acest segment de piata a crescut cu 60%.
ETF BET Tradeville, care va investi numai in actiunile companiilor incluse in cel mai important indice de pe piata romaneasca, BET, a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in august 2012.
Vanguard Asset Management a listat la Bursa de Valori Bucuresti primul fond deschis (OPCVM Tranzactionabil), ETF BET Tradeville, care va investi numai in actiunile companiilor incluse in cel mai important indice de pe piata romaneasca, BET.
ETF-urile (Exchanged Traded Funds) sunt fonduri deschide de investitii care pot fi tranzactionate la bursa si care urmaresc indeaproape performantele unui indice bursier sau a unui sector de activitate. ETF BET Tradeville are ca obiectiv replicarea indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii listate la BVB: Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Banca Transilvania, BRD, Transgaz, Transelectrica, Electromagnetica, Biofarm, Broker Cluj si BVB.
ETF BET Tradeville este un instrument financiar dedicat investitorilor care nu au timpul necesar de a isi construi si urmari un portofoliu. De asemenea, fondul este potrivit celor care sunt interesati de tranzactionarea la bursa si care nu dispun de sumele necesare obtinerii unei diversificari similare indicelui BET.
Detalii despre cresterea numarului unitatilor de fond au fost publicate si pe site-ul BVB: http://www.bvb.ro/infocont/infocont12/TVBETETF261112.pdf
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile