Summitul UE pe buget s-a incheiat. Negocierile AU ESUAT
Data publicarii: 23-11-2012 | Actualitate
Consiliul European de la Bruxelles s-a incheiat, dar statele membre nu au ajuns la un acord pe tema cadrului bugetar in perioada 2012-2020. Mai multi lideri europeni printre care Angela Merkel si Traian Basescu au avertizat inca de zilele trecute ca summitul ar putea esua si ca o noua reuniune pe aceasta tema va avea loc la inceputul anului viitor.
Ultima propunere pe buget discutata de liderii europeni prevedea o crestere a alocarii fondurilor de coeziune si a celor pentru Politica Agricola Comuna, dar si sanctionarea Romaniei.
Presedintele Traian Basescu a insistat, vineri, ca principal obiectiv la negocierea din sedinta Consiliului European pe bugetul 2014-2020, aflata in derulare, pentru decuplarea alocarilor pe coeziune de rata de absorbtie pe bugetul 2007-2013, au declarat surse europene.
Aceasta corelare apare mentionata in paragraful 45 din propunerea de alocare a bugetului european inaintata de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, fiind considerata discriminatorie de catre partea romana.
Presedintele Basescu a insistat joi, in intrevederea cu Van Rompuy, si la reuniunea de lucru din cursul noptii pentru ca platile interne pe hectar sa creasca cu 50% pana in 2016 fata de nivelul actual, aflat la 117 euro la hectar arabil, de exemplu. In 2016 s-ar ajunge astfel la o subventie la hectar pentru fermierii romani de circa 183 de euro.
Totodata, Romania a urmarit in negociere si mentinerea pe exercitiul 2014-2020 a unei cofinantari de 85% pe fondurile de coeziune, dar si o prelungire a exceptiei de 95% aplicata Romaniei in prezent. Un alt obiectiv al Romaniei era eligibilitatea TVA pentru o parte a proiectelor cu fonduri europene.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman