Cosmote contesta licitatia pentru licentele 3G
Data publicarii: 20-10-2006
Cosmote a pierdut insa pe baza criteriului acoperirii geografice, care a facut diferenta intre locul doi ocupat de Zapp - Telemobil si locul trei ocupat de compania greaca.
La evaluarea IGCTI experienta a reprezentat doar 5% din punctajul total, in timp ce acoperirea geografica si a populatiei a avut o pondere de 55%.
Cosmote a obtinut 22,47 puncte din 55 posibile fata de Telemobil (Zapp Mobile), clasat pe locul 2, cu 43,51 puncte.
Termenul limita de depunere a contestatiilor e vineri, 20 octombrie, ora 19, iar analizarea contestatiilor se va face in cursul saptamanii viitoare, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai IGCTI, care s-au abtinut de la alte comentarii.
Primele doua companii au avut punctajele cele mai mari in urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini. RCS & RDS a cumulat 90,41 puncte, iar SC Telemobil SA a cumulat 72,71 puncte. Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmote Romania, cu 59,74 puncte, respectiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom, cu 49,58 puncte.
Procesul de evaluare a inceput in luna iunie, cand IGCTI a propus spre consultare caietul de sarcini. I n urma consultarii s-au primit sase propuneri, care au folosit la imbunatatirea caietului de sarcini.
Conform caietului de sarcini, dupa acoperirea geografica si a populatiei, criteriile care au contat in acordarea licentelor au fost fezabilitatea tehnica (25 puncte) si capacitatea financiara (10 puncte). Specializarea, experienta si fezabilitatea comerciala au reprezentat fiecare cate cinci puncte.
Ofertele operatorilor au cuprins angajamentele acestora privind acoperirea populatiei si a drumurilor nationale, calitatea serviciilor, numarul serviciilor, plus date privind lansarea, capabilitatea financiara si lansarea comerciala.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii