Brasov: S-a semnat contractul pentru constructia pistei aeroportului international Brasov-Ghimbav
Data publicarii: 19-11-2012 | Diverse
Contractul pentru inceperea lucrarilor la constructia pistei aeroportului international Brasov-Ghimbav s-a semnat duminica intre Consiliul Judetean si firma Vectra Service SRL, castigatoarea licitatiei. Dupa terminarea pistei, anul viitor va incepe licitatia si pentru constructia terminalului pentru care, asa cum a declarat presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, sunt deja interesate firme din strainatate.
Pista va avea o lungime de 2850 de metri si o latime de 45 de metri iar lucrarile vor incepe in primavara anului viitor avand in vedere ca incepe sezonul de iarna.
"Pista va fi construita la standardele internationale actuale, dintr-un beton special cu acordurile si benzile pentru dirijarea avioanelor din asfalt. Avem personal specializat pentru aceste lucrari si cred ca suntem cei mai potriviti pentru a executa acest proiect pentru ca avem toata logistica si organizarea chiar in zona Ghimbav ceea ce ne-a permis sa ofertam pretul cel mai mic. Garantez ca vom executa lucrarile la cele mai inalte standarde si la termenul contractual prevazut", a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, managerul firmei Vectra Service, Marcel Butuza.
El a adaugat ca pana in primavara anului viitor se va face organizarea perfecta a santierului.
La randul sau, presedintele CJ, Aristotel Cancescu a declarat: "Pot spune, ca in Caragiale, ca dupa lupte seculare care au durat mai bine de 20 de ani, chiar au trecut 20 de ani de cand intentionam sa facem acest aeroport. Toate demersurile au inceput prin anii 1990-1991 cand s-a facut prima asociatie pentru constructia aeroportului de catre niste specialisti de la IAR Ghimbav. In anul 2006 au existat sanse sa obtinem finantare externa pentru constructia aeroportului dar din pacate a venit criza. Au fost facute multe promisiuni, multe facute de catre persoane care nu sunt bucuroase ca noi facem acest aeroport.
Este o investitie foarte importanta pentru comunitatea brasoveana, pentru dezvoltarea turismului, a economiei, dar care nu va aduce foarte multi bani in primii ani ai functionarii''.
Potrivit lui Cancescu, investitia este una foarte necesara. ''Trebuie sa recunosc ca ne-a trebuit ceva timp ca sa ne dam seama ca aceasta investitie trebuie sa o pornim noi prin eforturile proprii ale CJ. Banii ii avem in cont, s-a stabilit si firma care va executa pista, am trecut si perioada de contestatii, acum nu ne mai poate opri nimeni", a tinut sa precizeze presedintele CJ.
Prezent la conferinta de presa, deputatul Constantin Nita, unul dintre sustinatorii investitiei, a declarat ca "este o zi istorica pentru Brasov pentru ca in sfarsit vor incepe lucrarile la aeroport''.
''Cu certitudine cei din Sibiu si din Tg. Mures vor avea o problema iar sansa de a deveni cel mai bun aeroport din zona avand in vedere ca in toata regiunea, Brasov-Predeal-Rasnov-Poiana-Brasov-Bran-Zarnesti sunt peste 30.000 de locuri de cazare, investitia poate fi eficienta. Ar fi bine ca nimeni din afara sa nu se implice in constructia terminalului ci primaria Brasov care este o primarie bogata sa se implice in aceasta investitie, si ii cer public primarului sa faca acest lucru", a declarat Constantin Nita.
Presedintele CJ a spus ca peste doi ani primele avioane ar putea ateriza pe aeroportul de la Brasov.
Pretul pentru constructia pistei este de 12,7 milioane de euro plus TVA.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman