Actiune realizata in cadrul programului Copii Sanatosi in Delta Dunarii
Data publicarii: 19-11-2012 | Diverse
Peste 100 de copii din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au participat la activitatile de educatie pentru sanatate orala organizate de Asociatia Salvati Dunarea si Delta in cadrul proiectului "Delta Zambeste”. Elevii din scolile din Crisan, Mila 23 si Caraorman au participat la ore de educatie pentru sanatatea orala si au aflat deprinderile corecte pentru o igiena orala corespunzatoare. De asemenea, au participat la demonstratii de realizare corecta a periajului dentar si au primit un kit de igiena dentara.
Necesitatea educatiei pentru sanatate orala a fost evidentiata in raportul "Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”# realizat dupa screening-ul medical a peste 600 de copii din 10 comunitati izolate din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Raspandite pe o suprafata de 40.000 ha, localitatile Deltei Dunarii duc o lipsa acuta de servicii si facilitati medicale, iar cabinetul stomatologic este un lux pe care si-l pot permite numai cei care locuiesc sau se pot deplasa la Tulcea, Sulina sau Chilia Veche. Izolarea, lipsa posibilitatilor materiale si a informatiei cresc riscul aparitiei problemelor de sanatate. In randul celor mici, afectiunile netratate ce tin de sanatatea orala, pot da complicatii pe termen lung. Calitatea vietii are un impact direct asupra calitatii mediului natural, de aceea abordarea lor integrata reprezinta o prioritate pentru Asociatia Salvati Dunarea si Delta.
In rezolvarea acestei situatii, atat autoritatile centrale cat si cele locale detin rolul principal, prin investitiile in resursa umana si infrastructura medicala, dar si in educatie. Cu toate acestea, implicarea sectorului privat, prin asumarea principiilor de responsabilitate sociala dar si a societatii in general pot grabi considerabil imbunatatirea accesului la servicii si informatii medicale pentru locuitorii din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Astfel, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, cu sprijinul companieii farmaceutice GlaxoSmithKline Romania a initiat in 2011 programul "Copii Sanatosi in Delta Dunarii” care urmareste indeplinirea a doua oiective: educatie pentru sanatate si facilitarea accesului la servicii medicale. Pana in prezent, sub umbrela acestui program s-au desfasurat urmatoarele proiecte: "Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”, "Pelicanii Sanitari” si "Delta Zambeste”. Aceasta a treia actiune este realizata cu sprijinul medicilor voluntari de la Respiro Dental cu fonduri obtinute in urma campaniei Realitatea TV "In realitate esti mai bun”. Materialele distribuite elevilor au fost puse la dispozitie de GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, in cadrul campaniei "Zambeste Romania” parte integranta a Platformei Europene pentru o Sanatate Orala mai Buna, un proiect initiat de Parlamentul European.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile